
yemek niye mahrem bir olay?


bence anlam yuklememelisin yemek gayet dogal hayvanlarin bile yapabildigi ortak bir ihtiyac, tanismadaki yemek de bahane orda tum menuyu siparis etmeyeceksin tok gideceksin zaten bulusmaya


Hayvanlara bakarsak her işleri ortada bizde osurmak ayıp bilmemne ayıp. Yemek yerken bile kibar olmak zorundayız sanki. Buna rağmen lüks yerlerde yemeğe çıkmanın nesini seviyor insanlar onu soruyorum.


herkesin bakis acisi kimisi gumus kasik catalla yiyor mesela iste luksu seviyor. bundan ciddi zevk alan da var.
normal hayatinda kibar olmayabilirsin cevren de seni oyle seviyordur dogal olmak akisina birakmak oldugun gibi olmak gerektigini kastettim ben. uzerine dusunme ve ye.


yemek yerken insan rahatlıyor, gevşiyor.
vücuda besin girmesinin verdiği olumlu etki sebebiyle insanlar daha neşeli oluyor.
yemekli toplantı ya da tanıştığın biriyle yemek yeme olayları buradan geliyor.


yemeği beraber yiyorsun da sıçmayı neden beraber yapmıyorsun diye sorarlar adama. haklsınız.


tek başına yemek yemek çok sıkıcı. konuşmadan yemek yiyemiyorum ben mesela. mesela bazen işte masada kimse konuşmadan yemek yiyebiliyor, lan diyorum neden birlikte indik bu lanet olasıca yemekhaneye jhghjgjhgjh. yani zaman zaman öküzce yemek, tabağı yalamak filan istiyorsan mahreme girebilir ama onun dışında tam tersine sosyal bir an gibi geliyor bana sofra.


Mahrem olmasa bile birlikte yemek yemenin gereksizliğine ve bunun bir "aktivite" olmasının abartılmasına katılıyorum.
Bence sebep, geçmişte yaşamış insanlar, günlük olarak yemeklerini bulmak zorundayken, ya da depolama mantığı/imkanı yokken, bulup, kabilecek ne varsa saldırıp yiyolardı. Yerleşik hayata geçince, toprak sahibi olma, sabit yer edinme zamanına da böyle aktarıldı, kaldı. Yoksa yemeğin kaçmıyor artık. Bulan yesin, devam etsin :)


beyefendiyi şuraya alalım :D
youtu.be
(biraz izlesen yeter, geçe geçe bile olur)
Luis Bunuel'in The Phantom of Liberty filminden bir sahne.
