68.media.tumblr.com

Şöyle bir görüntüyü oluşturabilmek için nasıl bir ışık kaynağı kullanmalıyım? Ne yapmam gerekir? Okuldaki dandik 12 V luk ışık kaynakları bi boka yaramıyor. Bilen eden var mıdır?
100 w lik sıcak ışıklı halojen lamba kullansam olur mu?

 

prizma karanlik bir mekan sadece bir noktadan gelecek sekilde ışık, bir de ışıgın temas edecegi prizma kullan. yalniz tam fotograftaki gibi olur mu bir sey diyemem ama prizma ışığı farklı renklere ayırır. prizmayı nereden bulacagina gelince bulabilirsen eski bir dürbünü parcalarina ayır. icinden çıkar

1adam

1adam cevap verdiğin için teşekkürler. Buralarda eskiden böyle sorulara çok yanıt gelirdi...
Prizma kolay, onu zaten edindim. Ben ışık kaynağı ve doğrusal ışığı evdeki imkanlarla nasıl elde edebilirim? Fizik için satılan ışık kaynakları çok pahalı; bunların evde de yapılabilmesi gerekiyor bence.

Simrug

En belirgin tayf dağılımını güneş ışığı ile alırsınız. Çok az bir miktar güneş ışığı sızdırabileceğiniz karanlık bir odada aşağıdaki linkteki ürünü kullanabilirsiniz.

www.aliexpress.com

para bende

evet güneş ışığını bir dene. (baska yeden ışık gelmedigini varsayarak) evde pencerenin güneşi gördüğü anda pencereyi siyah bir kagıt, kumaş vs gibi bir nesneyle tümüyle kapat ve bunda sadece belli bir noktadan (oldukça dar bir alan olsun) ışık gelecek şekilde açıklık bırak. olmazsa bir akşam odada eski el fenelerinden birini kullan(ledli olmayanlar)

1adam
1

mobil görünümden çık