
evet çok alıyorlar ama aldıkları paranın yarısından fazlasını devlete vergi olarak veriyorlar diye biliyorum. noter adı altında devlete domalıyoruz yine.


gittiğim bir noter tanıdıktı, nerdeyse paranın hepsini devlet alıyor, 100 tl civarından bize kalan anca 5-10 lira diyordu.


Ne alakası var, baban ölsün yetim maaşı için başvurmaya çalış 150 200 tl hüpletiyor pezevenkler.


kendi caplarinda lobicilik ve orgutlenme tabii ki. bundan uc bes sene once notere gitmene gerek kalmadan yapilan bazi isleri kendi tekellerine aldilar, devletin de canina minnet, ona da vergi geliyor. boyle kardes kardes anlasip gidiyorlar. ayrica oyle yapilan islemin sadece 5-10 lirasi notere kaliyor gibi bir durum yok, noterlik ucret tarifesini incelemenizi tavsiy ederim. ornegin madde 1: Noterler, yaptıkları işlemlerden Harçlar Kanunu’na göre aldıkları harçların yüzde otuzu oranında noter ücreti alırlar. Ayrica devlet adına tahsil ettikleri harç ve damga vergisinden yüzde üç, 3468 sayılı yasanın 3.maddesine göre değerli kağıt bedelinden de yüzde 2 oranında bir pay alırlar (NK m.118). yani gayet guzel gelirleri var.
yurt disinda da boyle degil ayrica, cok farkli uygulamalar var, notere gitmenize gerek kalmadan avukatinizin yapabilecegi bazi islemler var vs.


Bu da soru mu? Çünkü YENİ TÜRKİYE
