Kelime hazinesini bir türlü artıramıyorum sanki duvara toslamış gibiyim. anlamına baktığım, defalarca tekrarladığım kelimeleri bir türlü aklımda tutamıyorum. yaşım 32, onun da etkisi vardır sanırım.

bir de kompleks cümleler kuramıyorum, her şeyi basit cümlelerle yazıyor ya da anlatıyorum. anlatım sorun olmuyor ama yazıda basitlik çok sırıtıyor.

ingilizce sınavlardan genellikle çok iyi not alıyorum.

yurtdışına çıkmayı gerektirmeyen tüm önerilere açığım arkadaşlar, ingilizce mi nasıl gerçek bir advanced seviyeye taşırım?

not: ingilizce kitap okuyabiliyorum ama bütün temelim 17 yıl önce lisede öğrendiğimle sınırlı.

 

Bence dil öğrenirken işin akademik tarafını bir yana koymak lazım. Yani cümle kurarken veya yazarken "şimdi şu tense'i kullanacağım"la gitmek hep kendin için işleri zorlaştırır, dildeki akıcılığın önüne set koyar.

Yabancı dizi ve filmleri ingilizce alt yazıyla izlemeni öneririm. Günlük hayatta kullanılan kelimeler, gramer, cümle yapısı, kalıplar gibi şeyleri görürsün. En kötü kulak dolgunluğu olur ve ders çalışıyormuş gibi hissetmezsin.

kaportaci mahmut

kelime ogrenmek icin memrise uygulamasi cok ise yariyor. turkce paragraf yazarken ya da konusma sirasinda da basit cumle kuruyor musunuz peki? belki seviye zorlayan seyler okuyarak bunu gelistirebilirsiniz.

pide

ingilizce chat sitelerinde takılın. bu şekilde neredeyse sıfırdan ingilizce geliştirip erasmusa giden biliyorum adsdgd. bir de ilkokulda ingilizce öğretmenimiz bize yeni öğrendiğimiz kelimeleri 30 defa en az yazdırırdı ödev olarak. o zamanlar sinir olurdum fakat görüyorum ki o zaman öğrendiğim hiçbir şeyi unutmamışım. bence hala güzel bir yöntem. sonra mesela post-itlere kelimeleri ve anlamlarını yazıp evin içinde kullandığınız yerlere asabilirsiniz. tense konusunda @kaportaciyla aynı fikirdeyim.

who cares wins

BBC'yi okuyun her gün. Anlamadığınız kelimelere hemen bakın. Sonra güzel bir Word ya da Excel dosyasına yazın hepsini. Kolayca anlayabileceğiniz üç tane örnek cümle yazın. Google Translate örnek cümle sunuyor. Advanced olmanız zor şu anda. Çünkü advanced demek reading, writing, speaking, listening gibi tüm becerilerde çalışmalar yapmak demek. Bir kelimeyi öğrenirken kelimenin tüm ayrıntılarını öğrenin. Go (v.): gitmek yazıp bırakmayın. O kelimenin diğer kelimelerle kurduğu ilişkilere bakın. Phrasal verbs konusu çok ayrı bir dünyadır. Ona özel çalışma yapmak gerekir. Bol bol kitap okuyun, dizi ve film izleyin, müzik dinleyin.

dissendium

Ömrümde oturup da 1 saat ingilizce çalıştığımı hatırlamıyorum.

Ona rağmen bayağı ilerledi kendi kendine. Bu nasıl oldu? İngilizce konuşmak zorunda kalınan ortamlar, ilgilendiğim konulardaki wikipedia başlıklarını ingilizce okumak vs.

YDS'de o beton bloğu şeklindeki paragraflardan sadece 7 soru kaçırmışım :)

Bence yaptığınız ingilizce okumalara devam edin. Cümlenin bağlamından çıkıyor genellikle bilinmeyen kelimenin anlamı. Sözlüğe bakmaya gerek bile yok.

la rana

reddit'de takıl. yorum oku, yorum yaz.

sporty

plato efekti diye bi olay var. dil zaten sürekli gelişmez. bi noktada durursun. belki 2 sene sonra o noktaya aşarsın belki 5 sene sonra.

adam 3 sene ABD'de yaşayıp geliyor aynı TOEFL puanını alıyor.

bu iş süreklilik işi. dili öğrendim diye bi şey yok. cümlelerinin basit olması da gayet güzel. kompleks cümle kurmak iyi ingilizce demek değildir. hatasız, net ve özet konuş yeterli.


listening dil öğrenmenin en iyi yoludur. kulağını eğitirsen "içses"ini de geliştirirsin.

merak ediyorum
1

mobil görünümden çık