Selam,

Telefonu yeni aldık, Asus Zenfone 2. Annem telefonu çok fazla kullanmıyor. Arada bir Whatsapp, arama işlemleri filan; testlerim sonucunda 2.5 güne yakın şarj kullanımı oldu. Biraz önce %100 şarja ulaştıktan sonra şarjdan çıkardım. 20 dakika bekleme süresi oldu ve tekrar gidip baktığımda şarj %96'ya düşmüş. Hiç bir işlem yapılmadı, o arada güncelleme vs. bir şey de yoktu. Sizce yazılımsal mı yoksa donanımsal bir olay mı bu? Tamamen normal diyeceğim ama geceden sabaha ancak o kadar şarj düşüyor.


 

arkada açık programlar vardır, snapchat mesela çok harcıyordu sanırım. bunun dışında çok farklı programlar olabilir.

messenger ve whatsapp totalde bende 24 saat %8-10 civarında harcıyorlar, snapchat galiba sadece kendi %20 mi miydi neydi.

pilin bozuk olduğunu sanmıyorum. ama olabilirde.

kurnaz

Öncelikle çağımızın en sık yaşanan problemine bir merhaba diyorum. Bunun çeşitli sebepleri var. Uzun süreli kullanımlarda (1 yıl vs.) telefonların şarjı yüzde 15-14 lerde n bir anda kapanabiliyor. Veya senin dediğin gibi hiçbir şey yapmadan ani düşüşler yaşanabiliyor. Bunun ilk sebebi arka planda çalışan uygulamaları kontrol etmektir. Wi-fi ve mobil şebekenin kapalı olduğunu varsayıyorum zaten bir de arka planda devamlı kendini yenileyen aplikasyonlara bakman gerekiyor. Şunu da belirtmek lazım clean master gibi bilmem ne temizleyici gibi programlar telefona ciddi zarar veriyor. Ani şarj düşüklükleri , beklenmedik anda başka programların çalışmayı durdurması gibi. Bunları dikkate alıp bir daha bir deneme yap bence.

un4given

Normal ya. %100de tut biraz. 100 olunca hemen çekme. Çoğu telefonda bu tarz kalibrasyon hataları oluyor. Çok dert edilecek bir olay değil.

glamdr1ng

Şarj birden %5 daha düştü. Bu nedir yahu.

sorumatik

bende de oluyor pil artık ölmeye başlıyor diyenler var.

basond

İntel işlemcili bir telefon. Şarj süreleri garip oluyor. Asus tabletimde de öyleydi. Zenfone 2 laser var bende ama Intel değil o. Bunda da oluyor bazen. Tekrar %100e kadar şarja takmayı deneyin. %100de dursun 10 dk falan. Toplam şarj süresi yeterli ise çok dert edilecek bir olay değil. Eğer hemen şarjı bitiyorsa bir sıkıntı vardır. Donanımhaber konusuna bakın. Millet sebebini biliyordur

glamdr1ng

böyle ani dolmalar, boşalmalar, pilin eski ya da bozuk oldugunu gösterir.

supermatik

bir de bilinenin aksine pili ağzına kadar doldurup boşaltmak yanlış. yüzde 20-80 arasında tutmaya çalışın genelde.

cikmaz sokaktan cikagelen cocuk
1

mobil görünümden çık