Selam sana İstanbullu,

Başakşehir'de bir liseye atanmış bulunmaktayım. Şimdi soru bombardımanım geliyor...

1) Tutabileceğim en ucuz kiralı ev nerededir? (En fazla 1 saat yol gidebilirim.) Ucuza kira yoktur dediniz diyelim, Başakşehir'in çevresindeki semtlerden nerede ev tutmamı tavsiye edersiniz? (Bonus: O civarlarda ev arkadaşı arayan var mı?)

2) Ev buluncaya kadar Başakşehir dolaylarında otel, misafirhane gibi bi yerlerde kalacağım. Bu konuda önerisi olan var mı?

3) Taksim'e, Mecidiyeköy'e falan ulaşım nasıl? Tek otobüsle gidebiliyor muyum? Ne kadar sürede oralara varabilrim? Otobüsler sık geçer mi? Gece falan napıcam ben, bunun konseri var maçı var :)

4) Akbil gibi şeylerden almama gerek var mı? (Sadece haftasonları merkezi yerlere gideceğim göz önünde bulundurunuz.)

5) Başakşehir Esenlere otogarına yakın mı? Yakınsa Esenler'e metro ile gidebilirim değil mi :) Ordan da taksi maksi mi yaparız, of kafam karışık lan.

5. soruya ek: Metroyla Esenlere nerelerden gidebilirim? İstanbul'daki metro hattını çözemedim. Ankara'da metroya binince gidebileceğin bütün durakların şemasını görürsün, İstanbul'da niye öyle değil :) Taksim'den Esenler'e gidebiliyor muyum mesela? (Esenler'i takmış olmamın sebebi, geç kaldığımda oraya kadar metroyla gidip oradan sonra taksiye maksiye binmektir, aklınıza daha ucuz bi yol gelirse belirtmekten çekinmeyin :)

 

Büyükşehir belediyesi'nin ve RTE'nin kalesi diye bilindiği için semte yönelik hizmetler maksimumdur; Tesisler, çarşı, yolları vs.

1) Bence orda ev bakabilirsiniz, stüdyo tipi ya da 1+1 bir daireyi 500 civarına kiralayabileceğinizi düşünüyorum. Halkalı'ya da bakabilirsiniz, orda da 450 civarına 2 + 1 bulabilirsiniz, geçen bir arkadaşım kiraladı evini ordan biliyorum.

3) Metro yakında oraya kadar gidecek deniyor ama tarihi nedir bilemiyorum. Ulaşımla ilgili detayli bilgim yok ama ibb'nin otobüs hat arama seçeneğinden sorgulatabilirsiniz.

4)Akbil alın, az kullanacaksanız bile. Okul toplu başvuru yapıyor bu aralar, tarihini kaçırmayın. Artık bireysel başvuru almıyorlar dedi geçenlerde bir arkadaşım ( öğretmenler için öyleymiş)

5) Otobüs şirketinizin oraya servisi var mı? bir öğrenin bence. Servisi olan bir şirketi tercih edin, metro direkt oraya gitmiyor. Esenler'den sonra metro, havaalanı yönüne gidiyor, Başakşehir ise sağda kalıyor. Otogardan direkt otobüs olabilir, onu da ibb sitesinden arayabilirsiniz.

pyro clustic flow

Merhabalar İstanbul'a yeni gelmiş arkadaşım :) Sanırım öğretmensin, tebrik ederim şimdiden.

1) Başakşehir biraz uzak olduğundan orada yaşamadım, yaşayan birisi kira gibi durumları daha detaylı yazacaktır. Fakat arayınca İstanbul'da illaki uygun fiyata kira bulursun site içinde bile olsa.
2) Dediğim gibi ayrıntısıyla bilmiyorum oraları.

3) Gelelim daha iyi bildiğim alanlara. 89C mesela, Başakşehir 1. etap'tan Taksim'e direk giden, sanırım tek biletli otobüs. Elbette gidiş biraz uzun sürecektir, çünkü e-5'i boylu boyunca gideceksin. Trafiğin yoğun olmadığı saatlere zamanla alışacaksın.
Metrobüs kullanmanı tavsiye etmek durumundayım bu durumda. Avcılar'a kadar herhangi bir otobüsle gelip, Avcılar'dan metrobüse binince Mecidiyeköy en fazla 35-40 dakika, Söğütlüçeşme(Kadıköy sayılır) 1 saat falan sürüyor.

Mecidiyeköy'den ise metro ile Taksim'e gidebilirsin. Yeraltı metrosu bu bildiğin. 4.Levent'ten Taksim'e kadar gidiyordu. Şimdi uzattılar biraz, Şişhane'den İtü Ayazağa'ya kadar falan gidiyor. Seyrantepe yapılırsa (umarım yapılmaz) oraya da uzayacakmış.

Metrobüs 24 saat çalışıyor, fakat gece 1.30 ile saat 6.30(7.30 da olabilir) arası yarım saatte bir geçiyor. Ama geçiyor sonuçta. Tabiî sonrası zor biraz senin için. Minibüs-otobüs olaylarını sor tekrar. 89C ile 146M (Başakşehir-Mecidiyeköy direk bu da) belki sabaha kadar vardır diyecektim ki, 89C Taksim'den en son 23.45'te var. 146M de 23.00 pazarları sanırım.

4) Akbil gibi şeylerden almana gerek var. Fakat aylık akbil almana gerek yok. Yani akbilini alacaksın, 10 lira yükleyeceksin, bitince tekrar yükleyeceksin. Bu şekilde kullanımın son kullanma tarihi yok. Aylık alırsan zarara geçersin çok kullanmayacağın için.(Gerçi Kadir bey amca sağolsun kullansan da her türlü zarara geçiyosun ama neyse sinirlenmeyeyim)

5) Yeşilköy'e geldikten sonra, Aksaray hafif raylı tramvayına binerek Esenler otogarının ortasında inebilirsin tramvaydan. Yeşilköy de İstanbul Atatürk Havalaanı'nın bulunduğu yerdir. Buraya da otobüs ve metrobüs ile gelebilirsin.

Ayrıca sanırım Galatasaraylısın =) Eğer öyleyse istersen maçlara birlikte gidebiliriz, bende kalırsın dönüşler zor olursa :)

kbulca@hotmail.com eklersen daha detaylı konuşabiliriz.

Umarım yardımım dokunmuştur.

only alcoholica
1

mobil görünümden çık