iki sorum var.

1- şu berry hibiscus refresha'ya bayılıyorum. sanırım bunun karışımını kutuda da satıyorlarmış evde yapmak için. daha önce gittiğim şubelerde çeşitli meyve çayları görmüştüm kutularda ama bunu görmedim hiç. satılıyor mu acaba, bilen var mı? bir kutusu ne kadardır, bilen?

2- soğuk kahve seven biriyim ve şu bağıra bağıra reklamını yaptıkları cold brew da allah kahretsin ki çok hoşuma gitti. bunu evde yapmanın bir yolu var mı? yani var da, yüzlerce lira harcamadan var mı, onu merak ediyorum. soğuk demleme aletlerinin maşallahı var çünkü.

 

2. Cold brew sistemi yapma yöntemleri var, ingilizce kaynaklar uyarsa eğer "cold brew diy" diye arayın, pet şişede yapıp çift filtreden geçirip falan oluyor ama birkaç yöntem deneyip en iyi sonuç vereni bulmak lazım.
www.instructables.com

kobuzchu kiz

2- daha önce internetten araştırmamla bir kez evde soğuk kahve yapımını denedim ve iyi bir sonuç elde ettim. 100 gr kahveye 500 ml su kullandım. ortalama bir kavanozda, çekilmiş kahveyi ve suyu karıştırıp buzdolabında yirmi dört saat beklettim. dolaptan çıkardıktan sonra kahveyi süzdüm ve içmeye hazırdı. dışarıda içtiğimle aynı tatta idi.

chachachablues
1

mobil görünümden çık