Yoksa biraz daha beklenmeli mi?




 

Çok sorulan, eksik bir soru. Alırsın yarın düşer. Beklersin durmaksızın yükselir. Bunu kimsenin bilmesini bekleme.

Ama şu şekilde sorsan daha mantıklı yorumlar gelir:

1. Acil para kazanmam lazım bugün altın alsam 1 aya %10 kazanır mıyım?
2. Uzun vadeli yatırım yapmak istiyorum, en az 2-3 sene tutacağım, altın düşüneyim mi?
3. Gelecek yaz çok düğün var, çeyrekleri almaya başlayayım mı?

cevapları:
1. hayır. o kadar yükselmesi düşük ihtimal, riskli.
2. evet. ama portföyün hepsini altın yapma.
3. olabilir. tek seferde değil ama yavaş yavaş.

507

@507 haklisin eksik bir soru oldu.hemen bozdurma gibi bir dusuncem yok,param harcanmasin ufak ufak biriktireyim istiyorum.doviz alsam nasil olur?

brnbrs

düzenli ve ufak miktarlar için döviz almak mantıklı. altın da olur. birbirinden çok farklı sonuçlar vermez. sonuçta bunların yükselmesinin ana nedeni Türkiyedeki enflasyon. bunlar yükselmiyor yani, değer yitiren TL aşağı düşüyor. ama son dönemdeki roket yükseliş hep devam etmez, ilerleyen dönemde terse de dönebilir. ama uzun vadeli biriktireceğin için bazen 3.20lerden bazen de 3.10lardan alman sıkıntı yaratmaz. sonuçta ilerleyen yıllarda kur 4 de olacak 5 de...

507

@507: kur 4 de olacak 5 de derken nereden bu kadar eminsiniz? istikrarlı bir kötü gidiş var evet ama bunlar çok iddialı rakamlar (ki bence uzun vadede bile iddialı)

dipnot: ekonomiden hiç anlamam. biraz da merakımdan soruyorum. ekonominin seyrini kestirmenin çok kolay bir iş olmadığını düşünüyorum ama

isimsiz uye

tarih bazlı kesin kur tahmini istemiyorsanız, "uzun yıllar içinde TL nereye gidecek bilsem yeter" diyorsanız çok belirli aslında. detaylı cevabım şurada: (bkz: #53919876)

507
1

mobil görünümden çık