Arkadaşlar, hem mimarlık hem inşaat mühendisliği öğrencisiyim ve uzun vadede gidecek sağlam bir notebooka ihtiyacım var. Monster ve MSI arasında gidip gelmekteydim ama galiba MSI'a daha yakınım. (size ilk sorum MSI mı Monster mı öncelikle)Bütcem maksimum 5500tl. Bir internet sitesinde 4200'e 16gb Ram, 4 gb GTX960M ekran kartı, 128gb SSD, 17.3'' ekran,Fredoss bir MSI gördüm. Fiyat özellik açısından baya uygun fakat apache modellerinin ışıklı klavye özelliği ve kasa sağlamlığı sebebiyle daha iyi olabileceği düşüncesi baya kafamı karıştırdı. Alacağım bu laptopın uzun süre gitmesi ve Render çekmelerime dayanabilmesini istiyorum. sizce 4200 tl'lik Apache olmayan modelini mi tercih etmeliyim yoksa arada 1200-1300 tl fark verip aynı özelliklerin Apache olanını mı tercih etmeliyim? Bir de bu özelikler bana yeter mi? Bunlar dışında tavsiyesi olan varsa bekliyorum. Aşağıda bahsettiğim modellerin linki bulunmaktadır.

Bir de windowsun olmaması kafamı çok karıştırdı. Çünkü eğer crack Windows bana sorun çıkaracaksa yaklaşık bir 400tl'de onun için vermem gerekecek. Onun için de önerilerini bekliyorum.

www.sanalmarketim.com

www.sanalmarketim.com

 

benim tek tavsiyem, o kadar para vereceksen ekran kartını 900 serisi alma. yeni nesil çıktı, gtx1060 çok daha iyi. ayrıca freedos iyidir, microsoft'a vereceğin paraya donanım alırsın.

signore

Beni dinlemeni rica ederim. Kurgu yonetmeniyim, msi kullaniyorum. Su an piyasa degeri 5000lira olan bi laptop.
Teyzemin kizi endustri muhendisligi kazandi. Ilk donem geldi okuldan. Abi laptop alalim. Ogretmenin onerdigi laptop 5000 lira civari. Dedim eniste bu kiz bu bilgisayari aldi diye is almayacak. Kimse senin kizin laptop alsin da ona is verelim diye beklemiyor. Geri donusu yok bu yatirimin. Ayrica okul bitince bu laptop eskiyecek yenisini isteyecek. Beni dinle almayalim dedim. Daha orta yollu birsey alalim. 2600 liraya aldik. Sorunsuz okuluna gidiyor be ogrenecekse ogreniyor.
Size tavsiyem:
Siz bu laptoptan para kazanamayacaksiniz.
Okul bitince yetmiyor diyeceksiniz.
Bu kadar buyuk bir yatirima ihtiyaciniz yok.

allah yazdiysa bozsun
1

mobil görünümden çık