ben depresif degilim o konuda ama otomasyon cagina giriyoruz. Bir konuda ileri derece uzman olmayan kisilerin yapabilecekleri is sayisi cok cok dusecek onumuzdeki 10 yil icinde. Bazi konuda ileri derece uzmanlara bile tek tuk ihtiyac kalacak. Milyonlarca kisi 10 sene sonra yapamayacaklari meslek icin universite okuyor. Buyuk sosyal ve ekonomik degisimlere gebe dunya. Machine learning herkesi opecek.
Ha oturup bu sebeple depresif olan yazilimci hayatimda gormedim o ayri. Genelde heyecanliyiz bu konuda.
adamlarin isi teknolojiyi ve gelecegi takip etmek.
sen hürriyet.com u okurken adam teknoloji hayatimiza nasil girebilir ki, ondan kendime ekmek cikartayim diye arastirma yapiyor.
ve o yaptigi arastirma da, tam da dedigin gibi sonuclaniyor. yenicag bizi opecek
offf cem yılmaz zaten fütürizm otoritesi ondan kesin haklıdır hgfdghjhgfd
yakın zamanda hem üretim-işçi-işveren ilişkileri yeniden şekillenecek hem de privacy kavramı yokolmak üzere. hem devlete hem şirketlere karşı. pesimist olmak normal.
kimse uzaydan gelen vampir robotlar'in hayaliyle yasamiyor. teknoloji sektorunde olan herkes gizlilik kalmamasindan yakinmakta.
Teknoloji çağını takip etmenin gerekli olduğunu düşünüyorum. Yorumların çoğuna da katılıyorum. Teknoloji sadece aynı sektördeki insanları etkilemiyor, bir sektör diğerini bitirme noktasına getiriyor veya kar oranını ciddi şekilde düşürüyor. Eskiden insan gücü gerektiren işler otomatikleştikçe işveren çalışanlara kapıyı gösteriyor. 10 adam çalıştıracağına 1 makine 1 adam çalıştırıyor. Hatta o adama da ihtiyaç bile olmayabiliyor. Sadece el emeği işleri yapan kişi şöyle bir tedirgin oluyor.
Tıp ve teknoloji dünyasından gelen haberler insanlarda heyecan uyandırıyor. Beyin nakli haberleri, kök hücre üretme gibi haberler şahsen beni heyecanlandırıyor.
otomasyon yuzunden yuzlerce is kolunda insan ihtiyaci kalkacak ama bu gelismeler yasanirken yine insanoglunun gerekecegi yeni is alanlari acilacak diye uzun bi yazi okumustum bbc'de. ben tatmin oldum swh.
degisimin olacagi bir gercek, bizim dusunmemiz gereken buna nasil adapte oluruz, kendimizi nasil guncel tutariz. surekli egitim denen seyi hayatimiza daha cok sokmamiz lazim genc bireyler olarak.
Yüksek otomasyonun insanların işini çalması teoride mümkün olabilir ama pratikte halen çok zor. Birincisi yüksek otomasyon demek yüksek yatırım maliyeti demek.Pek çok firma uzun vadeli plan yapmak istemediğinden bu tarz yüksek yatırım maliyetine zaten şimdiden girmek istemiyor.İkincisi de yüksek otomasyon gelmesi vasıfısz kişiler için tehlike olabilir ancak uzman pozisyonlarda şu an var olmayan bir çok iş imkanı da demek bu aynı zamanda.
İnsan sayısı kadar at nufüsu olduğunu biliyor muydunuz?.
Arabalar yaygınlaşınca bu atlar kayboldu. Benzer durumu şoförler için önerebilirsiniz. Otonom araçlar yaygınlaşınca o kadar kamyoncu, taksici, otobüs şoförü ne olacak?
Teknoloji insanoğlu olarak bizi sikmeyecek. Yeni teknoloji yaratmakta zorlanan ülkeleri sikertecek. Buna Türkiye de dahil.