Arkadaşlar merhaba, yılbaşında Ukrayna'ya gitmeyi düşünüyoruz.Şimdi benim durumum şöyle; Ben bu sene okulu bitirdim ancak bitirme tezini vermediğim için e-devlette hala öğrenci olarak gözüküyorum yani daha diploma işlemlerimi başlatmadım.Sanırım yeşil pasaportta 25 yaşın altında öğrenci olmak gerekiyormuş,babam 1.dereceden emekli.Herhangi bir yerde de çalışmıyorum bu arada.Şimdi sorularım şöyle;

1-Okul bitirdikten sonra 3 4 ay içinde askeriyeye tecil ettirdiğimizi bildirmemiz gerekiyor yoksa ceza geliyor ya,bu beni kapsar mı yani ben sistemde hala mezun olarak gözükmediğim için durumumu askeriyeye bildirmem gereken bir durum var mı ?
o 3 4 ayda bildirilme olayı mezun gözükenler için mi sadece ? bu benim başıma bela olur mu ?

2-Eğer öğrenci olmamak sıkıntı olmuyorsa yılbaşına kadar diplomamı alıp tecil ettirebilirim sizce ne yapmalıyım.

3-Diploma işlemlerini başlatmasam okuldan öğrenci belgesi almam sıkıntı olur mu,yani senin sadece tez vermen kalmış öğrenci sayılmazsın diyip vermeyebilirler mi ?

Atladığım yanlış düşündüğüm bir kısım var mı tavsiyelerinizi yorumlarınızı bekliyorum.

 

mezun olmadığın sürece askerlikte de pasaportta da sorun yaşamazsın. 25 yaşın altında olduğunu varsayıyorum tabi pasaport için.

nrmnm

@nrmnm 25 yaşından küçüğüm yeşil pasaport şartlarını şuan için sağlıyorum.Üstteki kafamı kurcalayan detaylardan da son dakika patlamak istemiyorum.Şu an için en mantıklısı sanırım yurtdışına gidip gelene kadar diploma işlemlerini başlatmamak doğru mu düşünüyorum ? Benzer olayları yaşamış arkadaşlardan da yorum bekliyorum.

jorah the andal

yeşil pasaportta 6 ay kuralını biliyor musunuz?

conrad moricand

@conrad moricand hayır bilmiyorum ben pasaportu yeni çıkarıcam.Nedir o kural ?
edit: 6 ay geçerli olmalıymış sanırım bir ülkeye gitmeden önce,ben yeni çıkarıcağım için 25 yaşına kadar kullanılabilir diye verilecek sanırım ? ve daha 2 yılım kalmış olucak 23 yaşındayım ? Dikkat etmem gereken birşey var mı ?

jorah the andal

6 ay içinde tezi verip diplomayı alacak mısınız?

conrad moricand

@conrad moricand evet döndükten sonra diplomayı almayı düşünüyorum ?

jorah the andal
1

mobil görünümden çık