buyrun içinizi dökün arkadaşlar, biz de öğrenelim neymiş bunun sebebi?
gerçekçi ve akılcı fikirlerinizi bekliyorum.



 

daha önce okuduğum hoşuma giden benzetmeyi söyleyeyim.
musluk düşün. az açınca filtrelemesi içini incelemesi daha kolay olur. bol bol akınca içinde ne var ne yok göremiyorsun gözden kaçabiliyor. mantık öyle yani yavaş internette her şeyi kontrol altına alıyorlar.

cahs

hükümet sosyal medyanın çok kolay toplanmaya ve protesto grupları oluşturduğunu düşünüyor. ayrıca kendisine göre kara propagandanın önüne geçmiş oluyor. mesela bazı olmamış olayları olmuş gibi gösterip insanları sokağa fırlatan hesapların önlemini almış oluyor. belediye başkanlarında bu taktiği denedi.tuttuğunu düşündü. hdp'lilerde bunu denedi.ilk gün için tutmuş görünüyor. yarın ne gösterecek bakalım.

gotic

@cahs +1 olmakla beraber bence bir diğer sebebi de böyle önemli olaylarda çok büyük karışıklığın çıkmasını engellemek. mesela gezi eylemlerinde sağdan soldan alınmış yıllar öncesi kaza fotoğrafları "tomanın ezerek öldürdüğü genç", "kimyasal silahlar kullanılıyor" açıklamalarıyla paylaşıldı sosyal mecrada. şimdi kürtlerin yoğun olarak yaşadığı şehirlerde "polisin tomayla ezdiği kürt", "polisin kenarda öylece duran kürt'e uyguladığı şiddet" diye paylaşım yapılırsa ne olacak? kaosa zemin hazırlamak olur bu. pkk'ya yapılan operasyonlarda bile "tece kürtlere soykırım uyguluyor" diye kara propaganda yapan bir kesimden bahsediyoruz burada.

ek: ben yazana kadar @gotic güzel özetlemiş.

m e b

internet yavaslatma diye bir durum yok. Url bazli engelleme oldugu icin internet yavas.

pinman

sosyal medya hesapları engelleniyor sadece. haber alma, örgütlenme şansın kalmıyor. dolayısıyla toplanıp eylem yapamıyorsun bir durum olunca.

black mamba

sadece sosyal medya hesapları engelleniyor diyen arkadaşlar neden dizi izleyemediğimizi de açıklayabilirler mi?

ytse jam

çünkü dizi siteleri beleşçilik yapıp server almak yerine dizileri facebook, youtube gibi sitelere yüklüyor. bu siteler engellenince dizi de izlenemiyor.

black mamba

www.google.com

youtube bile şunu gösterdi bana, diyor ki videoları izleyemiyorsun çünkü servis sağlayıcın sana vermesi gereken hizmeti vermiyor :d musluğu kısıyor

neseranni

@ytse jam +1
@black mamba sana sözler hazırladım

bardakigüneşgözlüğü

ya bazı yorumlar çok komik. yazdığı terimin ne olduğu bile bilmediği çok açık.

neyse cahs'ın yorumu en mantıklısı.

washe

@pinman
Nasıl yok yavaşlatma? Uydunet başlığına gir bak. 1.44mbpsye sabitlemişler. ADSL de yavaşlatma olmaması hiç olmayacağı anlamına gelmez. 100 mbit parası ödeyen adam şu anda 1 mbite cebelleşiyor. Günlük nitro hizmeti alan adam kullanamıyor.

sutlu nescafe

o degil de sozluge hicbir sey olmamasi beni sasirtiyor. o da gitse gercekten haber alacak hicbir yer kalmayacak.

bohr atom modeli

dunden beri benim superonline fiber de 1mbit down/3mbit up seklinde.

kurumsal abonelerde de hiz dusuklugu ve engelleme var mi merak ediyorum, cunku bu olay bir turlu patlamiyor isyana donusmuyor

jedilance

genel olarak internetle bir ilgisi olduğun sanmıyorum. ben rahat rahat google da geziyorum. vimeo'da video izleyebiliyorum. sadece belli başlık, çok kullanılan sitelerde sıkıntı var.

black mamba

ya hayır tamam, sosyal medyayı "örgüleniyor puştlar" diye engelliyorlar, onu anladık. youtube'un kime ne zararı olmuş arkadaşım?
iki gündür bir tane video izlenmiyor ya. videoların yorum kısmında da mı örgütleşiyormuş insanlar?
çok enteresan

naberabi

@bohr atom modeli, sozluk su siralar aktrollerin isgali altinda. zaten istediklerini yazip, istediklerini ciziyorlar. daha bir tanesi gelip, nickim altina kufur yazdi gitti. kurt ya da turk oldugumu bilmeden (turkum), bana malum irk diyerek hakaret ettigini sandi. sikayet ettim, ama eksi bir sey yapmadi. yapacagini da dusunmuyorum, muhtemelen onlar da pastadan payini aliyordur. memlekette basin satilmis, eksi de neden olmasin...

ubi dubium ibi libertas

sözlüğün herhangi bir şekilde kapatılacağını hiç zannetmiyorum.

@ubi dubium ibi libertas zaten sen yanlış yapmışsın. sözlük hiç birşey yapmaz. eskiden olsa belki yapardı. sıkıntın varsa savcılıkla vs. uğraşacaksın mecburen. savcılığa başvursanda en fazla ifade alır bırakır zannediyorum.

sutlu nescafe

@sutlu nescafe, haklisin. sozluk hesabimi kapatmayi dusunuyordum. uzun sure de kullanmadim, arasira eksiduyuruda takiliyordum. ama yazilanlari okudukca zaman zaman, meydani bu sekilde davranan eziklere birakmak istemiyorum.

ubi dubium ibi libertas

teknik ayrıntısı nedir bilemiyorum, ama bizi etkileyen kısım "internetin yavaşlaması" olduğundan buna gelip de "internet yavaşlamıyor, güç kalkanları etkinleştirildi" gibi şeyler yazmanın mantığı yok.

internet yavaş çünkü haberleşmenin önüne geçilmek istendi. çünkü özellikle yavaşlatılanlara baktığımızda-facebook,twitter,whatsapp-hepsinin haberleşmeye ve örgütlenmeye aracı olduğunu görüyoruz.

beni asıl düşündüren, olay yaşandı bitti ama hala durum devam ediyor. hatta vpn'in dahi engelleneceği konuşuluyor. o zaman bunun ilk dalga olduğunu ya da daha büyük dalgaların geleceğini düşünüyorum.

pilavmaker
1

mobil görünümden çık