Bir de devamsızlıktan kaldık diyelim, seneye o dersi alırsak ve başka bir dersle çakışırsa nasıl hallediyoruz? İki derse de devam zorunluluğu var çünkü.

aynen 4 hafta hakkın var. 5. kez yaparsan kalırsın.
sizin okulu bilemiyorum ama bizde devamsızlıktan kalırsan (dz) sonraki sefer yine devam zorunluluğu oluyor. ama kötü nottan dolayı kalırsan devam zorunluluğu olmuyor sonraki sefer.


cakisinca okulun uzuyor


bir eklemede ben yapayım soruya; bu devamsızlıktan bıraktığımız ders tek derse kalsa alma şansımız olur mu? yani diğer tüm dersleri verdik ama bir tek bu devamsızlıktan bıraktığımız ders kaldı, tek ders sınavıyla alabilir miyiz o dersi?


tavsiye istememişsin ama bence gir yoklamaya at imzanı. sonra ister uyu arkada, ister telefondan dizi izle sesini kısıp. 7 senede bitirdim üniversiteyi devamsızlıktan kala kala. o süreçte hayatım "pause" tuşuna basılmış gibiydi ve hiç eğlenceli değildi.


devam hakkın için mattiadestro doğru yazmış.
çakışma mevzusunda ise iki dersin de hocasıyla görüşüp olur verirlerse derslerden birini I. öğretimlerle diğerini II. öğretimlerle alırsın böylelikle hem iki dersi de takip etmiş olursun hem de çakışma olmaz. ancak bunun için hocalarından birinin oluru lazım.
kabul etmezlerse derslerden daha kalabalık olanı için yerine imza atacak birini ayarlarsın. illegal de olsa en azından devamsızlıktan kalmamış olursun. sınav hakkın olur.
not: üniversiteler lisenin devamı değildir, lise mantığı devam ettirilmemelidir. ancak ülkemizde hem talebeler hem de hocalar ne yazık ki lise mantığını devam ettiriyorlar. sonra da yok efendim niye bizde bilim ilerlemiyor, niye kalite düşük vs. üniversitede devam zorunluluğu nedir yaw


tek derse bırakma gibi bir olay mümkün olamayabilir.
çünkü bazı üniversitelerde kaldığınız dersler otomatik olarak yüklenir ders seçim sisteminde.


Hocasına göre değişir. Bazı kalabalık sınıflarda hoca 7 imza yeter, daha azsa bırakırım diyor. Hocaya ne kadar imzanın yettiğini sormak daha mantıklı. Böyle yüzde 70 olayları tamamen rektörlüğün zorlaması.
