herkes eczane açamaz değil mi? sermaye falan gerek ona. ilaç firmalarında işe giriyorlar desek yüzde kaçı böyle iş buluyor? etrafınızdan tanıdıklarınız ne yapıyorlar?




 

hemen herkes eczane açıyor. büyük şehirlerde hastane karşısı olmadığı sürece çok büyük bir maliyet değil. ilaçları da devlet bir süre avans olarak veriyor, harcamanız olmuyor.

brakgn

Akademisyen olan var.

basubadelmevt

hiç iş arayan eczacı oluyor mu mesela? yoksa garanti meslek mi?

antikadimag

Kuzenim akademisyen oldu. Eczane açmakta çok zor mesela degil

all girls dream

ilac firmalarinda uretimde, kalite kontrolde, argede, veya urun muduru gibi pozisyonlarda calisanlar var, hastanelerde calisanlar var. turkiyede eczacilik (cogu ulkede oldugu gibi) onemli ve populer bir meslek. yalniz eger okulu bitirdikten sonra avrupa, amerika gibi yerlere gidip calismak istiyorsaniz direk gidip oralarda okuyun derim cunku diplomanizi denklestirmek yillar surebilir.

naoko

Bir tanıdıgım dünya saglık örgütünde çalısıyor,eskisi gibi degilmis eczacılık para vs bakımından şimdi olsa direk dis hekimligi yazardım diyor puanları da artık dis hekimliginin gerisine düstü

lansta

doğuda bazı bölgeler hariç artık eczane açmanın bölge bölge kotaları var. ve batıda artık kotalar dolu. sıfırdan eczane açmak artık hadi yapalım deyince olmuyor. ama dediğim gibi, doğuda eczane açığı var.

yani eczane sahibi olmak istiyorsanız eczane devralmanız gerekiyor veya doğuya gideceksiniz. eczane devralmak da bu koşullar içinde cep yakar gibi duruyor.

tosiba

bakkal işletiyorlar. çünkü yaptıkları mesleği bakkallıktan farkı yok.

tchuck

Dükkanın önünde tavla oynuyorlar. Bi süreden sonra küçük esnafa dönüşüyorlar.

bigbadabum
1

mobil görünümden çık