türkiyede 2000 tl olan ekran kartı amazonda 1200 tlye geliyor. tüm ürünler bu şekilde uyguna geliyor. amazondan tüm ürünleri sipariş geçsem gümrüğe takılır mı? bi yolu var mı bu işin?




 

Takılır gümrük bedelini amazon senden tahsis eder. Sonra fazla aldığı kısmı iade eder.

gozu acik sevisen yahudi

Gümrüğe takılır. Ayrıca Black Friday geliyor onu bekle.

teknikekip

peki şu durumda ne tavsiye edersiniz? gümrük bedeli ile almak mı yoksa türkiyeden mi almak daha mantıklı? gümrük bedeli ile uğraştığına değer mi? bir de avrupaya gidip geliyorum arada sırada. o şekilde alıp gelebilir miyim?

nemo problemo

amazonda "1200 tl ye geliyor" direk ekran fiyatından mı yoksa son işleme kadar geldin orada mı 1200 tl öyle ise o gümrük vergisi eklenmiş fiyatıdır ürünün, amazon bir miktar tahmini vergi keser gasy nin dediği gibi sonra fazlasını iade eder.

Ben 2klık değirmen getirtmiştim türkiyede 3k idi geldi kapıda pttciye %20 vergimi ödedim aldım gayet rahat oldu. Amma black friday i bekle bişi kalmadı şurada şu an elektronik almak mantıksız.

wallcan

@wallcan

direkt orada gördüğüm fiyatı söyledim. black friday'i beklicem mutlaka. dediğiniz gibi daha da düşebilir.

nemo problemo

gümrük bedeline rağmen her türlü daha ucuza gelir. 1200e gelen ekran kartı yüzde 18 ya da 20 kdv yer. 20 diyelim. 240 lira eklenecek. yine fark çok büyük.

cikmaz sokaktan cikagelen cocuk

eğer amazon seçtiğin ürünü türkiyeye gönderiyor ise (hesap açıp, adresini yazıp o şekilde ürünü aramak gerek) ürünün fiyatının yanında shipping, handling ve gümrük vergisini kalem kalem gösteriyor.

ondan sonra geriye kalan tek şey, kargo firmasını yetkilendirmek. onun için de kargo firması ürün türkiyeye ulaştığında sana mail atıyor. bir form gönderiyor, bunu doldurup geri gönderiyorsun. sonra evine geliyor ürün. vergiyi zaten amazona ödediğin için sıkıntın olmuyor..
tabi bu 85-1500 euro arası olan kişisel kullanım için olan ürünlerde.. fazlasında ticariye giriyormuş sanırım, azında zaten gümrük yok...

jeanluc
1

mobil görünümden çık