itü'de, deprem enstitüsünde, 6. yarıyıl içerisinde bulunan bir yüksek lisans öğrencisiyim. yeni yönetmeliğe göre bu dönem okul ile ilişiğim kesiliyor. fakat enstitüye, yönetmeliğin eski öğrencileri kapsayıp kapsamadığı sorulduğunda, bu konuda henüz net bir karar olmadığını söylüyorlar. tezimi bitirmeye çalışıyorum fakat bir döneme daha ihtiyacım olabilir. bu belirsizlik can sıkıyor.
daha önce itü'de bu konuyu araştırmış ve yanıt almış olanlar var mı? yarın öidb'yi önce arayıp sonra da direkt gideceğim. ama önceden hazırlığım olsun, kıvırmaya başlarlarsa şu adama şöyle demişsiniz diye sıkıştırayım istiyorum. bu konunun netleşmesi lazım artık.
teşekkürler şimdiden.

Bu yönetmelik ilk çıktığında bundan sonra 3 yılları daha var dediler ya seni bağlayan bir durum yok ki şu an.


@ekaterina
işte enstitü öyle demiyor. belli ki bu belirsizliği kullanarak, öğrencileri mezun edip yığılmayı azaltmaya çalışıyorlar. ağızlarından kaçırdıklarına göre bu yönetmeliği görüp belirsizlikten/umutsuzluktan dolayı okulu bırakanlar/kayıt sildirenler var, ve bu insanları hiçbir şekilde uyarmamışlar. diğer okulları bilmiyorum ama itü'de bir işler dönüyor.


telaşlanmayın. Yönetmeliğin yürürlüğü tarihten önce kayıtlı yüksek lisans öğrencilerinin azami dersleri tamamlama ve tezi bitirme sürelerinin 2015-2016 bahar dönemi itibarıyla birinci dönem olarak başlayacağı kararı alınmıştır.
Ben de İtüdeyim, bu kararı bizim bölümün bütün hocaları biliyor.
