bulunduğum yerde bi market var. bebek ürünleri (emzik, biberon vs.) ve mutfak malzemelerinin (yağlı kağıt, buzdolabı poşeti vs.) hemen yanıbaşında zehir içeren ilaçları (fare zehiri, böcek ilaçları vs.) satıyor. bebek ürünleri ile yanyana, mutfak mazlemelerinin de hemen üst rafında satıyorlar bunları.

kaç sefer uyardım bunlar böyle yanyana satılmaz, illa birileri mi zehirlenecek ki yerlerini değiştiresiniz dedim oralı olmadılar. belediyeyi zabıtayı arıyorum biz ilgilenmiyoruz diyorlar. gıda ve bilmemne bakanlığı ihbar hattını arıyorum benden marketin tam ünvan ismini (bilmemne san. tic. ltd.şti gibi) istiyorlar. bilmiyorum ama söylediğim sokağa gelirseniz orda zaten 1 tane market var diyorum, yok tam kayıt almadan işlem yapamıyorlarmış diye onlar da bir şey yapmıyorlar.

be amk illa bebekler zehirlenecek, millet hastaneyi boylayacak da haberlere çıkacak mı ki bu a.q.'larım bi işlem yapsınlar!

soruma gelirsek ben daha fazla ne yapabilirim?

 

kart geçiyorsa kartla alışveriş yap. orda ünvan yazıyor.

stevie

kredi kartı slibinde yazan ünvana güvenmeyin. sadece fiş alın. orada yazar. orada da kısaltılmış hali yazıyorsa en azından vergi veya tc kimlik numarası yazar. gib.gov.tr'den vergi levhası sorgulama diye girin, tam ünvanı öğrenirsiniz.

kibritsuyu

ana haber bültenlerinde artık whatsapp ihbar hattı numarası yazıyorlar ve böyle konulara ilgi duyuyorlar. onlara yaz ya da gönder bence. ilgilerini çekebilir.

lordoz

bebek ürünlerinin denetimi, sağlık bakanlığı'na bağlı il sağlık müdürlüklerince yapılıyor sanırım.

cryingnomad
1

mobil görünümden çık