efendim,
kulağa uygulanan dış basıncı dengelemenin bir tekniği filan mı vardır? neden normal, yazlık denize giden, dipten kum çıkarma yarışı filan yapan biz kara insanları en fazla üç-dört metreye dayanabiliyorken başkaları çok daha derinlere dalabilir?

bir de, en fazla iki-üç metreye daldığımda iki farklı zamanda kulağıma su kaçtı ve çok şiddetli bir ağrı duydum, karaya zor arttım kendimi ve geçmesi de 20-30 dakika aldı önceden. o zamandan beri 1 metreyi geçmeye korkuyorum. kulak zarlarımda filan bir sorun yok sanırım, doktor baktıydı kamerayla filan. bu niye olur?

 

Kulak zarina disaridan uygulanan basinca aslinda iceriden ostaki borusu ile dengelenmeli. Ama olmuyor tabi bu cat diye cogu insanda. Yapabileceginiz bir sey burnunuzu kapatip hafifce (ama hafifce) burnunuzdan nefes vermeye calismak. Bu burun/agiz boslugunuzdaki basincin artmasina ve ostaki borusundan hava gecmesine sebep oluyor.

wpi

daha çok cesaretle alakası var diye düşünüyorum. dediğin gibi bir sene ben de 50 metrelik havuzu dipten 2 kere boylamasına geçip üçüncüde sırt üstü pozisyonda hava alıp tekrar dalıyordum. sonra bir su kaçtı bir orta kulak iltihabı oldum o günden beri 2 metreye bile dalamam dalmak istemem.

ozdek

bir de o başkaları genelde çakallık yapıp önceden mayosuna fln sakladığı kumu dipten çıkarmış gibi gösterebilio. dikkatli olmak lazım.

agharta

bir arkadaşım kum çıkarırken sağır oldu. bilginize.

can see

şimdi iki saat yazarım bu konu hakkında ama google da jak boeno + dalış teknikleri diye arattır. jak bey bu konuda bır profesyoneldır ve eğitici, öğretici iinanılmaz tekniklerler dolu bilgileri geç dalışçılarla paylaşır. alalnında bir fenomendir.

ayanux
1

mobil görünümden çık