Şu an bir kurumda orta düzey yönetici olarak çalışıyorum. 5-6 kişilik bir teknik kadrom var, bu kadro içinden 2 kişi her yönüyle diğer personelden ayrılıyor...
Bu aylar çalıştığım şirketin zam dönemi. Ve yönetim herkese %7-10 arası zam takdir etmiş.
Şimdi bu arkadaşlar zaten düşük maaşlara çalıştığı için %10luk bir zam komik bir rakama tekabül ediyor. Yönetime bu rakamların uygun olmayacağını, çalışanlarla yatanları ayırmak gerektiğini, bunun için böyle bir yerine iyileştirme yapılmasını gerektiğini ilettim ve sonuçta hiçbirşey değişmedi.

Aldığım cevap İşlerine gelmiyorsa gitsinler...

Ne yapmalıyım? Bu arkadaşlar ne yapmalı? Konu hakkındaki fikirlerinize ihtiyacım var. Ne yapılabilir bu durumda. Personelimi kaybetmek istemiyorum, ki gitmek de onlar için mantılı bir tercih olmayacak.

 

içinde bulunduğunuz durumu anlıyorum.
ancak malesef yapabilecek birşey yok. eğer size destek olabilecek üst düzey bir yönetici bulabilirseniz onunla görüşmeyi deneyin bence. O da olmuyorsa geriye yapılacak başka bir şey kalmıyor malesef.

interview with the vampire

çalışanlara bir yandan yeni iş bakmalarını söylerim. eğer daha iyi ücrete iş bulurlarsa şirkete dönüp bakın elimde bu teklif var, bu rakama gelmezseniz gideriz desinler. şirket kabul etmezse de gitsinler.

sizin için iyi çalışanlarınızı kaybetmek olur bu belki ama herkes hayatını kazanmak için çalışıyor, o adamların da buna hakkı var. diğer taraftan gitmek niye mantıklı bir tercih değil onlar için, anlamadım?

re noreno

öncelikle iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum, ama lütfen başkaları adına karar vermeyin. gitmek onlar için mantıklı bir seçenek olmayacak demişsiniz, neye istinaden dediniz?

ekibinize maaşlarla alakalı elinizden geleni yaptığınızı ama maalesef iyi bir sonuç alamadığınızı söyleyin, şeffaf olun. bundan sonra ne yapacaklarına da bir zahmet kendileri karar versinler. bana kalırsa bu arkadaşlar seçeneklerini gözden geçirsinler, daha iyi şartlarda çalışacakları bir iş bulurlarsa da gitsinler.

evde liyakat kalmamis

ücret arttıramıyorsanız iş yükünü düşürün.
5-6 kişilik ekipte en çok tercih edilen iki işi bu ikisine verin.

theli

Herkese gerek böyle yönetici. Helal olsun ekibini savunuyorsun.

six packsiz
1

mobil görünümden çık