1 - izmir karataş civarında bir bölgeye 95 denyiormuş. nedir bu 95? sözlükte bi kahvehaneden dolayı öyle dendiği yazılmış. evet böyle bi yer de varmış ama sadece o mudur sebebi? nedir bu 95? meraktan soruyorum sadece.

2 - ben artık dışarı çıktığımda oturduğum yerlerden sıkılmaya başladım herhalde ya da genelde her yerin benzer düzende olmasından. işte sandalye, masa bi sürü insan filan. bana böyle mümkünse yumuşak koltukları olan (şu armut tipli şeylerden bahsetmiyorum, bildiğin koltuk) ya da ne biliyim sandalyenin rahatsızlığından kurtaracak bi oturma düzeni olan, genelde tenha ve loş olan ve çok da gürültülü olmayan bi yer tabi. böyle gidip rahat rahat oturabileceğim, diğer yerlerden farklı bir yer tavsiye edebilecek olan var mı? büyük ihtimalle bilirim diye düşünüyorum söyleyeceğiniz yerleri ama belli de olmaz tabi. yeni açılmıştır, bişey olmuştur. aklınıza geleni yazmaktan çekinmeyin. alsancak ya da bornova'da olursa da iyi olur.


 

2 icin starbucks. evet starbucks.

the beyin

evet sadece o kahvehanedir ama o kahvehane sadece kahvehane degildir. esrefpasa, bayramyeri, karataş ın üst kismi halil rifat bir zamanlar izmir in bıçkın ve kabadayilarina mekanlik etmiş. 95'in kahvesi de kabadayilarin bulusma mekani oldugu icin ünlü. ufak tefek esrar işleri de oluyormus arada. bu sebeple polis de rahat birakmiyormus mekani.

uzak gelecek ama güzelbahce otobuslerine binip son durakta (yukarida köyde) iniyorsun. ilkokul un arkasinda bir cay bahcesi/gözleme mekani var. izmir e hakim tepe, sessiz, kimselerin gelmedigi bir yer. onun dışında her yer insan, her yer kalabalik.

atmacaged

@the beyin:
starbucks gibi bi yer değil aslında benim istediğim. orda hiç rahat olamam.

@atmacaged:
evet oralar da çok uzak. daha kolay gidilebilecek bi yer daha iyi olur. ayrıca o sayının bi özelliği var mı?

bi de aradığım yer aslında alkollü olsa daha iyi olur ama kafe de olabilir yine de.

tepedeki psychedelic adam

dokuz eylül buca eğitim fakültesinin karşısındaki sokakta sadabad diye bir yer var. eski bir rum evini restore etmişler, bahçesi de var bayağı hoş ve büyük ve güzel bir atmosfer yaratmışlar. oturma düzenine gelirsek, armut koltuklar da var dışarda rahat sandalyeler de, evin içinde de koltuklar var. kahvaltı tabağı,pizza,makarna,tavuk çeşitleri,değişik çay ve kahveler ve nargile var menüde, alkol var mıydı hatırlamıyorum ama olabilir. fiyatları normal, çok kalabalık görmedim ben haftasonu gittiğimde.

alsancakta ise pupa cafeyi biliyorsundur herhalde, oranın da canlı müzik olmadığı günler içerde küçük bahçeli kısmı çok hoş,sakin ve huzurlu oluyor.

nickipedia
1

mobil görünümden çık