Merhabalar b12 vitaminim 259 çıktı. Referans değerler 190-800. Benexol kullanmayı düşünüyorum. Haftada 2-3 kez alsam yeterli olur mu? Teşekkürler.




 

tahlili isteyen biri var mıydı? beyaz önlük falan giyerler genelde. onlar ilgileniyor böyle konularla.

bir ileti paylastim

Ben B12 Solgar 500 mg dil alti haftada 3 kez kadar aliyorum.

Traveller

self diagnostik. b12'nin hücre seviyesinde etkili olması için 400-500 olması gerektiği kanıtlandı. Türkiye'deki doktorların birikimini yeterli görmüyorum.

redskull

Bunun doktorla konuşulup ayarlanması gerekiyor, buradan alınan fikirlerle değil. Aile hekimi bile söyleyebilir neyi ne kadar kullanıp kullanmaman gerektiğini.

devilred

Devilred+1

Birikimini yeterli gordugunuz bi doktora danisin o halde diyorum.

kuehles blondes

benimki 180 çıkmıştı. her gün alıyordum. beslenmene de dikkat edeceksin.

expressive

Ben de her gün alıyordum.

damba

B12 vitaminin birkaç formu vardır. En yaygın formu, ‘siyanokobalamin’dir. Ancak aktif formları; metilkobalamin ve adenozilkobalamindir. Siyanokobalamin ‘siyanid’ molekülünü uzaklaştırıp, metil veya adenozil grubu almalıdır. Bu yüzden, vücutta metilkobalamin veya adenozilkobalamine dönüşerek emilir. Bir model çalışmasında, kanserli farelere metilkobalamin ve adenozil kobalamin verildiğinde yaşam süresinde uzama olurken, siyanokobalaminin hiçbir etkisi saptanmamıştır. Klinik çalışmalarda da metilkobalaminin sonuçları, siyanokobalaminden daha iyidir. Metilkobalamin seçimi daha mantıklı gibi gözükmektedir.

qazwsx
1

mobil görünümden çık