Merhaba! Kiralamayı düşündüğüm evde şu an tadilat yapılıyor o yüzden en son tam olarak nasıl olacak bilmiyorum. Emlakçıya dedim ki tadilat bitsin öyle imzalayayım kontratı. Bir araba laf etti, ya şimdi tutarsınız ya da kaporanız yanar diye çıkıştı. Bana yaptığım şey mantıklı geliyor ama o kadar laf yiyince kendimden şüpheye düştüm, belki ben hatalıyımdır. Kontrat imzalamadan önce taşınacağın evin bitmiş halini görmek istemek mantıksız mı? Teşekkürler!

Edit: Tadilat demişim ama boya aslında


 

net haklısın.

basond

bitmiş halini görmek istemek mantıklı.
ayrıca, tadilat halindeyken taşınamayacağına göre, kontratı yapıp neden boşuna kira ödeyesin ki?

tadilat biter, imzanı atarsın, temizliğini yapar, taşınırsın.
tadilatın büyüklüğünü bilemiyorum, ama diyelim ki aksilik çıktı, 1-2 ay boşuna kira verebilirsin oturmadığın bir ev için.

blatta hiberna

yapılacak tadilat evdeki degişikleri baştan söyledi ise eve bakmak istemekte haklisin. evi sana teslim ettikten sonra yapilmayan/noksan şeyler konusunda umursamaz kalabilir ya da yersiz mazeret ileri sürebilir.

1adam

bunun tek çözümü var aslında çok basit.

tek tek o yazılanların hepsini kağıda dökeceksiniz. döküldükten sonra eğer yapılmaz ise noterden ihtarname çekersiniz. 2. defadan sonra kafanıza göre ev bulunca da çıkacağım bir aya dersiniz. paranın üzerine yatarlarsa filan komisyonla çalışan avukat ile dava açarsınız.

kurnaz

Lan tabii ki mantıklı! Hatta yapman gereken zaten o. Emlakçı dediğin yamyamdır, yamyam!

Not: kiracı değilim, dolaylı yoldan ev sahibi sayılırım.

plajda baretle dolasan muhendis
1

mobil görünümden çık