Saglıklı mı sizce? Labne falan demiyorum sadece genelde yuvarlak kutularda üstünde krem peynir yazanlar. Ben saglıksız oldugunu düsünüp uzak duruyorum nedense




 

Son tüketim tarihi geçmiş kaşar peynirlerinin işlemden geçirilip yağ eklenerek krem peynir yapıldığı bilgisi bir ara ortalığı kasıp kavurmuştu. Pek sağlıklı bulmuyorum.

yaren

Yağ yığınağı. Hem içerik hem de üretim mantıgında olabilecek en sağlıksız süt türevi.

507

diğer tüm ambalajlı süt ürünleri gibi krem peyniri de tüketmiyorum. gerçi içinde sütten eser var mı o da tartışılır. kısacası bi' ton işlemden geçirilmiş epey sağlıksız ve gereksiz bir yiyecek, yıllardır eve sokmuyorum.

köstebek kurabiye

evet artık peynirlerden yapıyorlar. simitle arada bir yenir de sık yememek lağzım

cekilmis gayfe

ben, bir peynir delisi olarak krem peyniri hangi marka olursa olsun peynir yerine koymuyorum. saglikli bir sey yemek isterseniz bence batinin brie ya da camenbert olarak bildigi, almanlarin munster peynirini yiyin. icerisinde krem peynir kivaminda saglikli peynir oluyor.

ubi dubium ibi libertas

Yörsan white var. Krem peynir tadında ama sütten yapılıyo. Ben onu yiyorum krem peynir yerine.

slow like honey

Sağlıksız. Pınar sağolsun o işi bitirdi. Dilimlik peynir satıyor artık.

Batuhanolabilir

Bir peynir manyağı olarak çok seviyorum. Diğer peynirlerin de çoğuna karşı da büyük bir tutku ile bağlıyım. Sütaş'ın krem peynirinin besin değerleri gayet düzgün. Tereyağı katkılı ama yağ değerleri o kadar fazla değil, yancı olarak seviyorum. Tabii ki diğer peynirlerin yanında sağlıklı değildir.

aychovsky

son kullanma tarihi geçmiş peynirleri toplayıp işlemden geçirmeleri bana pek inandırıcı gelmiyor.

artık peynirlerden yapılıyordur ama bu zannettiğiniz gibi milletin tabağındaki peynir artıklarını toplayarak değil. ne bileyim kaşar peyniri kalıplanırken, paketlenirken kenarlarından kesilen fazlalıklar, kırıntılar, üretimden artıp bantta kalanlar, mesela toplanıp krem haline getiriliyor olabilir.

koca koca firmaların sağlık olarak küflü peynir artığından yaptığını sanmıyorum.

kibritsuyu

krem peynir diyince duyurudaki @krem peynir hakkındaki düşüncelerimizi sordun zannetim, mod galiba kendisi de selam olsun kendisine burdan.
Diğer krem peynir hakkındaki düşüncelerimse; hiç sevmem, ambalajlı market ürünü olarak sağlıklı da bulmam. Böyle margarin gibi yumuş yumuş şeyleri yiyemem, hayatımda pek yemişliğim de yoktur bu yüzden.

limoncello
1

mobil görünümden çık