
sanırım ıslandıktan sonra biraz süre geçmiş. problem çıkarmaya başlayınca pirince yatırmışsınız. burda yapılan yanlış bu. ıslaklık oldugunda hemen pirice koyacaktınız. o ıslaklık ve nem cihaz içindeki parçaların oksitlenmesine neden olmuş olabilir. öyle bir şey olduysa pirinç ona bir şey yapamayacaktır.
telefoncuya götürüp oksitli kısımların temizlenmesi gerekli. eğer ekipman (buton, home tuşu vs.) bozulduysa yenisiyle değiştirilmesi gerekiyor.


evet haklısınız fakat benim biraz geç haberim oldu. telefonun bir yıl daha garantisi olduğundan yetkili servise germem gerek sanırım.


eski iphonelar o konuda berbat. benim telefon alırken en büyük kriterlerimden biri suya dayanıklı olması.
geçmiş olsun, garanti dışı. muhtemelen pert.
alacaksanız suya dayanıklı telefonlar alın derim bundan sonra.


@kurnaz, garanti dışı olduğunu biliyorum ama el mahkum yaptıracağız. garanti süresi de devam ettiğinden dışarıda yaptırmak garantisini bozacaktır. ama işte sorun ne kadar bir fiyat çıkacak. anakartı felan bozulduysa yeni telefonla değiştirin diyorlar herhalde garanti süresi içerisinde ama oda büyük bir meblağ. daha önce benzer durumda olan varsa tavsiyesini almak istemiştim.


@lr
bence garantilik durumu kalmamıştır zaten. bi sorun ne kadara çıkıyor diye ama telefon fiyatının %50 si gibi çıkarsa kesinlikle bulaşmayın, su giren telefon iflah olmaz.


benzer bi durum geçen ay başıma geldi. gece komidinin üstünde sağlam bıraktığım telefon sabah çalışmayınca yakındaki soğuk su şişesinin üstünden akmış olabilicek bi pinçik suyla temas etti diye düşündüm, açmaya çalışınca aynı şekil şeritler çıktı hemen sim kartı çıkarıp pirince yatırdım, bi 10 gün filan dokunmadım hiç. sonra açmaya çalıştım kendine gelmişti biraz, oksitlenme veya yanma olmasın diye ne olur ne olmaz bi 5 gün daha bekledim. nihayetinde açıldı ve sorunsuz çalıştı. belki biraz daha bekletmeniz faydalı olabilir, benimki de aynı şekildeydi çünkü.
