Merhaba,

yaklaşık 4 yıldır kurumsal 5000 çalışanı olan bir firmada orta düzey bir pozisyonda mühendis olarak çalışıyorum.

müdürümden 3 ay kadar ücretsiz izin talep edersem vermemesi gibi bir hakkı vardır diye tahmin ediyorum. Böyle durumda ne yapmak gerekir?

Şirkette Kadınlar doğum izninde 1 yıla kadar ücretsiz izin alabiliyor. Erkeklerde hangi durumda verilir sizce? Hangi gerekçeyle istemek gerekir. Gerçeği söyleyerek almamın imkansız olduğunu da belirteyim :)

Etrafımda pek ornek yok. O yuzden burda soruyorum :)

 

Rapor? Heyet raporu?

Eşime sordum, sağlık gerekçesi vesair yoksa şahsen ben izin vermem diyor.

offred

heyet raporu alırsam maaşım da yatacak galiba. bu pek içime sinmiyor benim.

isminivermekistemeyensuser

3 ay kafa dinlemek istiyorum çok bunaldım diyin direk. vermezlerse rest çekin bence. ben ayrılmak istiyorum o zaman diyin. ücretsiz izin istemeniz normal bir şey. ben vermiyorum diyen biri başka birini bulsun o zaman. (3 ay içinde bulabilirlerse ne ala) onlara çok daha pahalıya gelecektir yeni birini bulmaları sizin 3 ay yokluğunuzdan.

little big man

4 yillik calisanina uc aylik izin vermeyen kan emicilerle calismak zorunda olmasak keske.
Eger imkanin varsa little big man +1 zira sirketin serefsizligi ile dogru orantili olarak tamam ayril o zaman da diyebilirler.

kassiopeia

sirkete durduk yerde saydirmaya gerek yok. izin konusu sirkette kac kisi calistigindan ziyade, sizin departmanda kac kisi calistigi ile alakali. misal 5-10 kisi iseniz ve sizin yoklugunuzda isiniz bu insanlar arasinda bölüstürülebiliyor ise izin verirler yüksek ihtimalle.

ama direk size bagli bir is varsa veya sadece 2-3 kisi iseniz dept.da, yoklugunuzda yeni birini bulmak zorunda kalacaklar ve bunu da 3 aylik izin icin yapmazlar.

kimse
1

mobil görünümden çık