Mat2den hangi konulara hakim olmak lazim ilk sene icin?




 

Trigonometri, limit, türev, integral.

dissendium

calculus 1'i öss matematiği ile halledersin liseden kalma notların da varsa eğer, ancak calculus 2 için ciddi kendi ders notlarına çalışman gerekecek.

rain when i die

İlköğretim mat öğretmenliği kazandı kardeşim onlardaki seviye nasıl bir tık altı mı mühendisliğin?

kaledekiyalnizlik

@kaledekiyalnizlik, matematik bölümünü bıraktım ben, mühendisliğe göre çok daha teorik matematik bölümündeki eğitim. Analiz, soyut matematik, lineer cebir gibi dersler var. Bayağı farklı.

dissendium

mat 2 hiç bilmiyordum ama üniversitede b ile geçmiştim. birbiriyle pek alakası yok. bildiklerini unutsan daha iyi.

bohr atom modeli

ilk yıl limit, türev ve integral görülüyor, ama bunlar için özellikle de integral için trigonometri bilmek sart. Calculus i ve calculus ii şeklinde iki dönem alırsın. İkinci sene applied mathematics görürsün, orada da karmaşık sayılar, seri ve diziler ve diferansiyel gibi konular var.

emekli binbaşı
1

mobil görünümden çık