[q]
(6) 

Uykuda sıçrama?

Lethe #112037
Uyku ile ilgili bir sorunum var. Bazı geceler aniden yataktan fırlıyorum, nefes alamıyorum ve boğulacak gibi oluyorum. Boğazıma tükürük kaçıyor sanki öyle bir durum var. 1-2 dakikalığına öksürük tutuyor ama bildiğiniz höykürme şiddetinde bir öksürük. Daha çok sırt üstü uykuya daldığımda oluyor gibi geldi bu durum ama sallıyor da olabilirim. Bunun sebebi ne olabilir, başına gelen var mı?

Ek not 1: 22 yaşında sigara içmeyen, bu aralar stresli er kişiyim. Nezle, grip vb hastalığım da yok, öksürük onunla ilgili değil yani.
Ek not 2: Başlığı daha önce de açmıştım lakin ekşiduyuru'nun geçici süre uçması münasebeti ile benim de duyurum uçmuş. 1 arkadaş cevap vermişti, belki başka da veren olmuştur göremedim, o sebeple yeniden açıyorum.

 

stresli olduğum dönemlerde bendede sıçrama olur ama öyle öksürme falan yok. aniden uyanırım. tramvayda karşımda oturanlara bayaa tekme salladıydım uyanırken.

sw

ben de tam uyumak üzereyken sıçrarım. ama öyle böyle değil saniyelik te olsa yataktan 20cm yukarı sıçar düşerim. mnskmmhmhm diye diye uyurum sonra. ama durum aynı değil sanırım.

eksi engine

muhtemelen apne.. yani uykuda solunum durmasi, panik gibi rahatsizliklardan ileri geldigini biliyorum. soyle de bi bitkisel tedavisi varmis saracogluna gore,

beyaz lahana kürü
Üç veya dört adet beyaz lahana yaprağı parçalamadan (tüm olarak) kaynamakta olan yarım litre suya atılır ve hafif ateşte ağzı kapalı olarak onbeş dakika haşlanır. Damak tadı için veya içimi kolay olsun düşüncesi ile haşlama suyuna hiçbir şey ilave etmeyiniz. Sabah ve akşam aç veya tok karına bir su bardağı içilir. Hergün taze olarak hazırlanmak zorundadır. Beyaz lahana kürü,

3x5U+3A

formülüne göre uygulanır. Üç kere beş gün arka arkaya uygulanır. Her beş günde bir, üç gün ara verilir. Yani, 5 gün uygulanır 3 gün ara verilir. Tekrar 5 gün uygulanır ve 3 gün ara verilir. Son olarak 5 gün uygulanır ve kür sonlandırılır. Üçer günlük aralar hariç, toplam 15 gün uygulama süresi vardır. İhtiyaca göre dönem dönem tekrar edilir.

Tabi aslinda apneyi getiren rahatsizligin uzerine dusmekte fayda var gibi.

cosmicgadin

cosmicgadin: cevabına çok teşekkür ederim, baya zaman geçmiş tesadüf fark ettim cevabını. zannedersem bendeki problem de uyku apnesi. sırt üstü uyuduğumda bu sorunu yaşıyorum daha çok. internetten araştırdığıma göre yüzüstü ya da yan yatmak gerekiyormuş. doktora gitmem gerekli zannedersem cerrahi bir müdahale şart. tekrar teşekkürler.

Lethe

onemli degil, yardimi olduysa ne mutlu. Cok yakin tanidigimda var bu problem, yasadigin sorunlarin birebir aynisi ve o da hic sirt ustu yatamaz.Ama yatis pozisyonu etki edebilir fakat sorunun nedeni bununla hic alakali degil. Diger bi sorundan da (heyecanla ilgili) anladigim kadariyla bariz bi sekilde panik bozukluk soz konusu. zaten o kisiye doktorun soyledigi de bu olmustu. Bu hastalik yas ilerledikce hayati iyice zorlastiriyo oyuzden artik bitkisel veya medikal acilen caresine bak derim. Bir de heyecan olayini cozmek icin, isin ustune gitmekten cekinme, misal toplum icinde veya karsisinda konusmak vs..bunlar kesinlikle zamanla alisilan seyler, kacmamak ve denemeler yapmak lazim. etrafina bi bakarsan kendine guvenli ve herkes tarafindan kabullenilen insanlarin, digerlerinden bi ekstrasi olmadigi halde sirf kendilerini kabullendikleri ve degerli olduklarina inandiklari icin bunu edindiklerinin farkina varirsin. Amiyane tabiriyle kendi fiyatini kendin belirliyceksin, birilerinin seni etikletlemesini kabullenmek yerine. Hayat zaten kisa ve korkular ve buyuzden yapmadiklarimizla doldugunda elde pismanliklardan fazla bisey kalmiyo. Ama senin icin hic gec degil, farkina varinca hersey daha guzel olur ;)

cosmicgadin

Özellikle sondan bir önceki cümleni çok sevdim, çok haklısın. Tekrardan teşekkürler zaman ayırıp yazmışsın o kadar. Gereğini yapmak lazım :)

Lethe
1

mobil görünümden çık