Bu boşa akan suya kova koymak gibi çözümlerden öte data teknik çözümler arıyorum, mesela bir okulda su ısınana kadar suyu tekrar kombiye gönderen sistem yapmışlar proje olarak; tabii bilimsel proje olduğu için bir yerde satılan bir şey değil.

Buna benzer satın alınabilecek ne tarz çözümler var?


 

isiticidan gelen borulari kisaltabilirsin ya da direk isiticidan su alirsan, boruda kalan su miktari azalacak, isitici(turune ve kalitesine gore) calismaya basladigi andan itibaren direk sicak kullanmaya baslarsin.

kombinin mutfakta ya da banyoda olmasinin faydalari...

idexo

O suyu direk vücuduna dökebilirsin. Ardından gelen sıcak su aynı bölgeye nüfuz ettiğinde çok tatlı bir his oluşuyor :D

bir peynir kutusu kibrit

@idexo
ısıtıcıdan gelen boruyu kısaltmanın imkanı yok çünkü iki nokta arasında en kısa yol bir doğru sonuçta, yani çözüm kombiyi sabit tutarak olmalı, ne bileyim, aklıma en basitinden boru hattına bir elektrikli su ısıtıcı takılıp su ısınana kadar elektrikle su ısıtma yapılabilir geliyor ama örneğini bulamadım.

gezegen olan pluton

www.google.com.tr

bu tarz sistemlerde su cok hizli isiniyor ve sofbenle arana uzun bir boru girmedigi icin borularda soguk su birikmiyor. ben bunu kast ettim ben ama sen ne anladin bilemiyorum.

edit: bu arada dus almak icin mutlaka dogalgazli sistem kullanmak zorunda degilsiniz. elektrikli isiticilar da cok yakmaz. basit ucuz bir sistem kurup aninda sicak su alabilirsiniz.

idexo

Bir kazan yaptırın, normal şartlarda yarıya kadar dolu kalsın, bunu musluğa bağlı kullanın. Sıcak sudan besleme alsın. Normal şartlarda oda sıcaklığında yarım dolu bekleyecek yani. Banyoya girişte önce tank dolsun,bu tankın dolunca hava çıkışını kapayan bir ventili olsun. (selam ben isale hattı boyutlandırabiliyorum).
Ya da tank tamamen boş da kalabilir.
Önemli olan su tasarrufuysa bu dengeleme tankı çözümdür ve gerisi teferruattır.

Gerçi deli gibi proses kontrolü istiyor bu sistem.

kargn
1

mobil görünümden çık