türk üniversitelerinde çok bilmiyorum ama kalıbımı basarım %90 tanıdık.
Bizim okulda yüksek ortalama yapanlar çalışabiliyor sadece.
Ortalama, derslerindeki saat boşluğu, hocayla ilişki etkili sanırım
Bizde haftada 15 saatti. Bana çay ocağı düşmüştü, fakültedeki tek yoğun birimdi. Onun dışındakiler, öğrenci işleri, bilgi işlem çıkarsa çok rahat edersin.
Dışarıdaki iş yerlerine göre okulda çalışmak son derece rahat. Bildiğin ortam sonuçta. Tabii çalışma saati az olduğu için haliyle ücret de 430'ü geçmez (asgari ücretin üçte biri) ama dediğim gibi yormaz
İnternet kafede çalışmıştım. Kütüphane, spor salonu gibi yerler de vardı, isteğe göre.
Bizimkinde ihtiyaç sahibi olmak kriteri de vardı. Ailenin yaptığı iş ve maaşlarını yazdığın bir form verirlerdi. Mal mülk var mı, ev araba vs.. epey detaylı bi formdu. Hatta bi arkadaş bu burs çıksın diye ev ve araba kısımlarına 'yok' yazmıştı. Halbuki vardı. Ve çalışma bursu çıkardı her sene. Kendisi de hiçbir sınavda kopya çekmeyen/vermeyen biriydi, "hak geçiyormuş"! Kopya çekenlere de hakkını helal etmiyormuş. Bunu anlatacak yer arıyodum ben de. Hiç unutmayacağım kendisini.
Peki 1. Sınıf olmam benim dezavantajım olur mu?
Ben torpilsiz ve sınıfta kalmış halimle erasmus ofisinde çalıştım ingilizcem iyi diye. Bana da form doldurttular gayet ne mal varlık maaş varsa yazdım. Okula ve başvuracağın yere bağlı biraz da.
Bahsettiğim arkadaş 1. sınıftan son sınıfa kadar aldı.