selam, yumurtalarim haslarken hep catliyor, beyazi gozyaslari gibi akiyor fokurdayan suya. icim parcalaniyor. veya iste soyarken kabuguyla beraber geliyor beyazi, yarisi kabukta kaliyor.
hangi yumurta markasi iyidir veya yumurtanin iyisini, kabugu kalinini falan nasil anlariz?



 

yumurtayı haşlamadan oda sıcaklığına getirseniz, ya da birazcık ılık suda bekletseniz aslında sorunlarınız çözülür gibi ama.

yumurta tazeyse kabuğa yapışıyor diye de bir duyumum var.
keskinoğlu alıyormuşuz biz eve, dediğim gibi yapınca akmıyor kokmuyor. sevgiler.

evde liyakat kalmamis

Yumurta delme zımbırtısından var mı? Onu kullanınca çatlamıyor pek.
upload.wikimedia.org böyle bir alet, 1 milyoncularda vardır.

whoosie

yumurtaya bak çatlak vardır ondan patlıyodur. çatlak olmazsa kaynarken çatlamaz genelde. beyazın kabuğa yapışma işi de yumurtanın cinsinden sanırım.

cekilmis gayfe

Keskinoğlu almayın. Görüyoruz burada fabrikasını. Ne alırsanız alın keskinoğlu ı ıh. Akhisarlı olmama rağmen bunu söylüyorum.

alperz

dolaptan çıkarıp doğrudan kaynar suya koymazsan ve ocağı köklemezsen çatlamaz. öyle yapınca çatlıyor. ben genelde marketten değil, pazardan no-name alıyorum ve sarı alıyorum. sarıların kabuğu daha kalın oluyor.

sir gawain

gel akhisar'a gör fabrikasını. berbat üretim yapıyorlar.

alperz

Keskinoglu almayin +1. Uretimini gorseniz almazsiniz zaten yumurta degil yumurta seklinde kimya laboratuari, neyse.
Yuz tane marka denedikten arastirdiktan sonra ne hikmetse en memnun kaldigim a101 lerde satilan organik yumurta oldu. Normalde bu ulkede organik balonunu yutmam ama bu koyde yedigime en yakin yumurta sehirde bulabildigim ayrica sertifikali. Onu bulamazsam da dedefarm aliyorum o da iyi, hicbiri yoksa green ranch (eh iste ehveni ser)

sindustrial

Toplu iğneyle yumurtanın dip kısmını delerseniz catlamaz.

physcos physcos
1

mobil görünümden çık