Hani oyunu çift yönlü oynayan oyuncular devri başlamıştı, bu dmc ve amc tipli davids, vierra, alex'li dönemden iniesta, xavi'li, lampard'lı döneme geçmiştik, nedir bu tekrar dmc sevdası, gidip 100M euro para dökmek bu tip oyunculara, hayır aklıma gelen eskiden (4-5 yıl önce) 4-2-3-1 dizilimi trenddi, şimdi 3-5-2 dahi oynayabilen 4-3-2-1 trendinden dolayı mı bu dmc sevdası?




 

günümüz futbolunda artık kimse risk almak istemiyor. o yüzden defansif orta sahalara dönüldü bence. şu anda güçlü takım güçsüz takım gibi bir olay fazla yok 1-2 takım hariç. artık takım oyununa dönülüyor. Günümüzde uzaktan şutlar bile atılmıyor. Herkes dengeli oynamak için bu tür dmc lere yöneldi. jack wilshere bunun en önemli örneği. lampardlı gerrardlı dönemlerde piyasaya çıksaydı inan onlar kadar olurdu. gerçi sakatlıklarda peşini bırakmadı ama örnek olması açısından söyledim. özlüyorum 2008 li yılları. uzaktan golleri. takımın beyinlerini. uzun topları. paul scholes tarzı oyuncular bir bir yok oldular. defansif orta sahalar korkak futbolun yansımasıdır. zevksizliktir.

giggs

dmc'den ziyade box to box tipi oyuncuların önemi arttı. ayrıca iniesta ve xavi örneği vermişsin ama onların gerisini toplayan busquets vardı.

tantunisultansüleyman
1

mobil görünümden çık