selamlar,

Java öğrenmek istiyorum. aslen sistem mühendisiyim ancak çocukluğumdan beri yazılıma da merakım vardı. bu zamandan en popüler ve en avantajlı dil olduğu için javayı seçtim, bi ara python da düşünüyordum ama java ağır bastı.

ancak; dersanelere para baymak istemiyorum. kendi kendime öğrenmeye çalışacağım, ebook olur, video olur (gerçi görsel olarak çok daha kolay öğrenebiliyorum, okumaktan ziyade) ingilizce sorun olmaz kaynakça dili bakımından. uygulamalı/interaktif bişiler en iyisi olcaktır ama sanırsam. sevdiğim şeyleri çok çabuk kapabiliyorum, yazılım konusunda da çok hevesim var. zaman pek sorun diil (hani dersaneye gitsen daha çabuk kaparsın gibilerinden öneriler için; param yok malesef)

neler önerirsiniz? nasıl bir kaynakça bana en faydalı olur? en güzel tartışmasız/çelişkisiz bilgiyi nerelerden edinebilirim? nasıl başlamalıyım? nasıl bir yol izlemeliyim? deneyimi olan arkadaşlar bana bi abilik yapıverseler çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler.

 

selamlar,
alfa yayınlarından çıkma Herbert Schildt in yazdığı Taner Akbaşın çevirisini yaptığı herkes için java kitapları var 2 tane sanırım.. O kitaplar inanılmaz yardımcı olur, üstüne netteki slaytlardan da takip etmen senin yararına.. Paran olsa dahi java için dershaneye para verme..
hoşçakal..

urthoalvar

bir de IDE önerisi rica ediyorum. kullanışlı, beginner dostu, sevdiren, bilgisayarı kasmayan, anne şevkatiyle yaklaşacak, ürkütmeyecek bir IDE...

ne olabilir?

loveinaflipbook

head first serisinden Head First Java kitabı sizi fazlasıyla keser ve ileriye götürür. Mükemmel bir seri.
maresal.jedi AT gmail DOT com adresinden iletişim kurun ebook yollayım

edit: Java için IDE çok. Bunlardan "eclipse" ve "netbeans"'i deneyebilirsin. Ancak ikiside biraz yorar bilgisayarı. Yeni başladığınız için en iyisi JCreator deneyin.

maresal jedi

IDE için eclipse.. yanlış yazılan kodlara yardımcı da olur baya kendisi.

exexex

Dershaneye para vermeyin zaten.

Programlama dili öğrenmenin en iyi yöntemi kurcalamak ve denemektir. Eğer sıfırdan programlama öğrenmiyorsanız ortalama herhangi bir kitabı takip ederek hızlı bir şekilde kendinizi geliştirebilirsiniz. Edindiğiniz kitabın nesne yönelimli programlama yaklaşımı hakkında da bilgi verdiğinden emin olun.

IDE olarak Eclipse'i deneyebilirsiniz.

Takip edebileceğiniz bir kaynak: math.hws.edu

Kolay gelsin.

anubis fremen
1

mobil görünümden çık