merhaba,

abd'de atıyorum 1 ay kalış süresinden sonra türkiye'den vize isteyemeyen bir ülkeye gidip tekrar abd'ye geri dönsem adamlar hayırdır ne arıyorsun burada derler mi? 10 yıl çoklu giriş vizesi ve 6 aylık kalış süresi ile düşünelim bunu. :)


 

Vizen ne vizesi? Turist vizesi gibi bir şey mi?

Ben 1 yıllık vize ile günübirlik meksika yaptım eğer sayılırsa soruna cevap:D gir çık yapılabiliyor.

bir ileti paylastim

10 yıllık turist vizesi.

peki meksikaya karayolu ile mi gittiniz yoksa uçakla mı? ya da fark ediyor mu bu acaba?

klassno

Meksika için fark ediyordu evet, havayoluyla seyahat etme ile karayolu farklıydı, tam ayrıntısını hatırlayamıyorum. Şurdan kontrol etmekte fayda var:

www.mfa.gov.tr

opucuk baligi

Kara yolu ile gittim. Fark ediyor diye biliyorum ama unuttum detaylarını.

bir ileti paylastim

1 senede 6 aydır. standart bu.

o sırada sallıyorum brezilyaya gidebilir maksimum 3 ay yaşayabiliyorsunuz vizesiz, oradan arjantine geçebilir yine 3 ay kalabilir. sonra 5-6 gün de başka vize istemeyen ülkeye giriş yaptıktan sonra(bkz. vatikan) amerikaya yine girebilirsiniz.

1 ay kaldıktan sonra 5 ay hakkınız daha var bir sene içerisinde.

kurnaz

Amerika'da kaldigin sureye bagli. Pasaporta basilan 6 aylik vizenin tamamini kullanip giris cikis yaparsan kenara cekip hayirdir diye sorabilirler. Ha yok 1 ay kalip giris cikis yaparsan birsey demezler. San Diego uzerinden Meksikaya araba ile giris cikis yapabilirsin. Yada ucak ile Meksika'nin daha guney sehirlerine kisa sureli ziyaret yapip geri ABD'ye giris yapabilirsin. Eger karayolu ile ABD uzerinden Meksikaya giris yaparsan vizeyi giriste veriyorlar sorun yok. Ancak ucak ile giris yapacaksan internet uzerinden Meksika'ya e-vize alman gerek.

kareem said
1

mobil görünümden çık