İzmir'de üniversiteye başlıyorum. Kayıtları kalacak yeri falan hallettim. Bornova'da kalıyorum. Şimdi ilk kez gidecek birisinin yapması gerekenler nelerdir, nerede ne yapılır, nereden ne alınır, nereye nasıl gidilir, öneriler/tavsiyeler nelerdir?




 

Yiyip içmeden önce fiyatını sor, kazık yeme. Metronun yerini biliyorsan gerisi kolay. Bornovada içip sıçacak her şey var zaten. Git arkadaş edin. Azcık girişken ol. Unutma güzel kızlar ilk günden kapılır. Zaten güzel bir kız isen bana pm at ben öğretirim sana herşeyi. Kıps.

hasmetizm 2046

Izmirim kart al bi tane

melengich

Ege Üniversitesinin arka tarafı Mevlana, Doğanlar mahallelerine girme, ucuz diye orada kalıyorsan geçmiş olsun.

Spesifik ihtiyaçlar için kampüsteki Kipa veya Forum Bornovayı kullanabilirsin.

Küçükpark çok övülür, ama leş bir yerdir, övenler de leştir zaten. Git gör ama beklentini yüksek tutma.

Öğrenci İzmirim kartı almayı unutma.

Merkezi her yere metro ve İzban'la gidersin zaten.

once

Hoşgelmişsen, sefa getirmişsen :)
Bornova pazarı cumartesi kurulur. Bi ziyaret et. Pantolon kazak tişört ekonomiktir şehrin diğer yerlerinden alışverişe giden ler çoktur. yalnız sabah erken git, öğleen sonraya falan kalma çok kalabalık olur.
yemeğini kendin mi yapacaksın yurtta mı kalıyorsun?
kendin yapacaksan üniversitenin girişinde ve yurtların yakınında iki tane zirat fakültesi satış noktası var. sebze, bakliyat.. herşey var özellikle yurt yakınında olanda. dışardakinde yani hastanenin önündekinde her şey olmuyor.
Küçük park büyük park mekanların olduğu yerler. Kimseye çok güvenme alangirli işler olabilir bulaşma. Çay satarak kazanılamayacak miktarlarda kiralar ödüyor mekan sahiplerive son 10 yıla yakın zamandır şehir mafyasının dadandığı yerler. aklında olsun. git çayını iç sohpetini yap filan da 1. adres edinme.

Bir tane izmirim kart edin. kent karttı eski adı şimdi izmirim oldu ya da olmak üzere. toplu taşımada 90 dakika içinde bindiğin bütün toplu taşım ücretleri tek bilet fiyatınadır. çevre ilçelere ek ücret alırçünkü onlar şehir içiyle aynı fiat değil.
izmirde bir hafif raylı sistem var izban. bir de metro hattı var. linklerini vereceğim hangisi nereye gidiyor gerektikçe bakarsın.
izban, metro, otobüs ve vapur hepsinde kart geçerli 90 dakika kuralı geçerli. yalnız ilk 5 dakika dolmadan ikinci bir araca binersen ücret alıyor ona dikkat et.
www.eshot.gov.tr
www.izban.com.tr
www.izmirmetro.com.tr
www.izdeniz.com.tr

ımm başka ne lazım, sağlık zaten dibinde üniversite hastanesi var.

eylülde denize girilir buralarda. izban + aktarmayla ulaşabileceğin mesafede deniz olanakları var. gidiş dönüş 10 tl gibi bi rakamla günübirlik deniz yapabilirsin. mayonu da al yanında bulunsun.

üniversitenin içinde sanıyorum ziraate yakın ikinci el var. ikinci el dendiğine bakma 1 tl filan palto ayakkabı ne istersen var. hepsi temizlenmiştir özenilmiştir. halkın bağışlarıdır okuyan gençler için çydd gönüllüleri organize ediyorlar. pazartesileri açık sanıyorum.

belediyelerle irtibatın olsun. şehir gezileri, kurslar.. Bornova bu konuda özellikle iyi işler yapıyor bildiğim kadarıyla. git telefon numaranı veya mail adresini bırak etkinliklerden haberdar olmak istiyorum de.

aklıma bunlar geldi şimdilik.

hayat aklini konusacak bir filozof uret

Ya kardeşim ben Norm Ender, kaç kere dedim benim için gelmeyin diye!

kaledekiyalnizlik
1

mobil görünümden çık