Aslında şunu anlatmak istiyorum. Diyelim bir konu var. Sevmediğim ya da nefret ettiğim insan hangi tarafta olursa olsun ben onun karşısında olma eğilimi gösteriyorum.

Aynı fikre sahip olduğumuz konuda durumu fark edince ezelden beri savunduğum konu dahi olsa onun karşıtı görüş belirtiyorum.

Size de oluyor mu? Aşılması mümkün mü?

 

Lise yıllarında oluyordu. Kendi kendine düzeldi.

petekpare

Bende bu cahil insan atıp tutuyorsa oluyor. Örneğin adam cahil bir devrimci, Deniz Gezmiş hakkında bişiler anlatıyor ama yalan yanlış. Bu adam karşısında ülkücü olasım geliyor. Keza birisi Kürşat ve 40 çerisi hakkında yanlış şeyler sallayıncada devsol gibi hissediyorum kendimi.

gozu acik sevisen yahudi

İnsanın fikirleri karşıdakine göre değişmemeli.


Böyle yapan insanlar genelde oportünist, çıkarcı, yanar döner insanlardır. Vazgeçin bu huyunuzdan...

Bozuk saat bile günde 2 sefer doğru anı gösterir deyip geçmek lazım. Bir insanın bir konuda doğru düşünmesi, her konuda doğru olduğu manasına gelmez...


.

kartallar yuksek ucar

Olmuyor. Neysem oyum. Hemen örnek vereyim. Ben ıspanak yemem mesela. Sevmem. Sevmediğim biri ıspanak çok kötü bir yemek dediği zaman "ne diyosun lan sen? ıspanak hakkında doğru konuş!!" diyecek tutarsızlıkta biri değilim Allah'a şükür.

dissendium

evet oluyor. neden aşmak istiyorsun?

bardakigüneşgözlüğü

sevmediğim insanla aynı fikirde olunca kendimden soğuyabiliyorum ben de "ıyy aynı fikirdeyiz asldkf" diye. ama asla kendi fikirlerim dışına çıkmam onunla tartışabilmek için. aynı fikirde olmadığımız bir konu bulurum muhakkak.

nice tnetennba

Bende tam tersi oluyor anlık sempati duyuyorum lksdfgd

kimlanbu

Objektif degilsiniz o zaman. Kisiye degil fikirlere odaklanmalisiniz. Durustluk bunu gerektirir.

yons
1

mobil görünümden çık