Not: fotoğraftan teşhis koyabileceğini düşünen varsa mail veya özel mesaj yoluyla kendisine atabilirim :(

kondom hpv'den korumaz


nasil ya kondom neden hpv'den korumuyormus?


Doğru, kondom hpv riskini azaltıyor ancak ℅100bir koruma sağlamıyor. Partnerimde de olduğunu düşünmüyorum buna benzer bir emare görmedim çünkü. 100den fazla siğil çeşidi var, hangisi olduğunu ve tedavisinin ne olduğunu öğrenip rahatlamak istedim. Hpv olmadığını umuyorum çünkü o kadar yaygın ve büyük değil gene de emin olmak istiyorum.


partnerindeki hpv nin emaresini göremezsin zaten kardeş.


@shotgunwoman sen de haklısın. İnsan öyle umuyor işte gene de. Neyse en kısa zamanda bir dermatoloji doktoruna görüneyim geçmezse. Boktan bir hastalığa yakalanmak istemiyorum iki dk'lık keyif için.


Doktora gösterin, doktor duruma göre sizi daha iyi yönlendirir.
Şüpheli cinsel ilişkilerden kaçınmak lazım...
.


En kısa zamanda doktora gitmek en güzeli, aklında soru işareti kalmaz. Rahat ol :)


Seneler önce başıma gelen şeyin aynısına benziyor. Bende çıkan sivilcemsi şey iç çamaşırı değdiğinde bile inanılmaz acılar verirdi. Bir gün dayanamadım patlattım, sonra bir şey kalmamıştı.
Neden olmuş olabilir diye düşünürsen viral enfeksiyon olabilir. Antibiyotik pomadlardan sürüp bir iki gün bekleyebilirsin. Çamaşırını gün aşırı değiştirip bölgeyi temiz tutmalısın. 3-4 gün içinde acısı geçip kurumaya başlamazsa cildiceye (varsa deri ve zührevi hastalıklar uzmanı) görünürsün. Sıkıntı yapacak bir şey yoktur diye tahmin ediyorum.
