karınca dediğin ufacık dokunmayla bile incinir, bu adam onu dahi yapmaz anlamında. çok da saçma değil yani.
canlının boyutu küçük olunca, yapılan incitme eylemi de daha az önemsiz olur diye düşünmüş galiba ecdadımız. salaklarmış biraz.
yerde gezen karıncalara bile dikkat eder manasında söylenmiş olabilir.
Bak sen yanlislikla basip incitmissin,
O kisi o kadar dikkatli ve dusuncelidir ki karincayi bile incitmez iste :)
tiklemedigim yorumlar mantikli deil.
1. durduk yere niye inciteyim? incitirsem kotu bir insanimdir.
3. yanlisikla basmak=bilmeden basmak.
Ne alakası var, bu cümleden atalarımız karıncayı önemsemez, onu ötekileştirir:) anlamı çıkarmak için cidden enteresan bir ruh halinde olmak gerekir.
Karınca görülmesi, Fark edilmesi çok zor bir hayvan boyutundan dolayı, o kadar hassas ve vicdanlı ki, onu bile özeninden dolayı fark eder, Yanlışlıkla Bile basıp incitmez.o kadar hassas ve ihtimamlıdır incitmemek için insanları, can taşıyanları Vs.
Aksine, gayet mantıklı. İnsan kendinden daha zayıf olanı kolayca kırar, ezer, geçer. Ne kadar zayıfsan o kadar ezilirsin. Karıncayı bile incitmez, yani o kadar iyi bir insan ki karınca gibi zayıf bir varlığa bile zayıflığı nedeniyle üstünlük kurmuyor, zarar vermiyor.
Deyimlerdeki benzetmeleri mecazi düşünmek lazım.
bilmeden bile kimseyi incitmez diyor.
nrmnm + 1
Batuhanolabilir + 1
Karıncaya yanlışlıkla basabilmiş bir insanın bunu saçma bulmasından daha saçma değil.
Adam o kadar hassas o kadar narin ki "aman bir karıncayı falan ezerim Allah korusun" diye yolda bile pürdikkat yürüyor. Sen mesela, hiç öyle bir insan değilsin ki ezmiş pert etmişsin karıncayı. Haliyle adam "karıncayı bile incitmeyen" bir adam oluyor, sen ööööyle serazat.