Paris'e gidiş dönüş bilet aldım. Ancak yoğunluktan dolayı vize randevusu bayramdan sonraya veriliyor. Şu an en yakın randevuyu veren schengen ülkesi Yunanistan. Buradan alacağım vizeyle hiç Yunanistan'a giriş yapmadan Paris'e inebilir miyim?




 

inebilirsin ama memur almazsa da almaz. garantisi yok..

nrmnm

almama olasılıkları var. Gidiş dönüş paris olmasa yunanistandan fake rezervasyon yapıp "paristen giriyorum ama yunanistanda daha uzun kalıcam o yüzden ordan aldım" diye sallayabilirdin.

littlejack

Uçağa alırlar, parise inersiniz ama gümrükten geçerken görevli arıza çıkartır. Kesin bir kural yok.

archmage mahmut

@littlejack dönüş biletim olduğumu nereden bilebilir ki? Paris'ten Yunanistan'a çakma uçak ve hostel rezervasyonu yapsam mesela?

vonkhar

@vonkhar aynen bilemez, şansını dene. büyük ihtimalle sorunsuz girersin :) ama bu seyahatin için değil de sonraki seyahatlerin için konuşuyorum, pasaportuna kabak gibi fransa giriş-çıkış işlenecek, vize ise yunan vizesi. bi sonraki vize talebinde adamlar "hmmm" diyebilirler sırf bu yüzden. onu da sonra düşünürüz diyosan yap gitsin

littlejack

Bu aralar Yunanistan oldukça sorunlu. Muhtemelen vize alıp girersin, ama 2 gün sonra Yunanistan a tekrar başvurmak istersen nah çekebilirler. Benden söylemesi.

oligomer

Fransa'da muhtemelen büyük kıllık yaparlar. Daha önce defalarca gitmiş gelmişliğini görürlerse belki salarlar ama kıllık cepte. Şimdi bi de OHAL altında adamlar. Risk büyük. Öte yandan, Yunan'a karşı da şöyle bir durumun var; adamlara size gelcem deyip vize alıyosun ama onlara hiç uğramadan Paris'e gidip dönüyosun. İlerki başvurularında sorun çıkarması muhtemel.

Fransa yetişmeyecekse, imkanın da varsa Yunan'dan vize alıp, karadan İpsala'dan öteye bi uzanıp gelsen, bi giriş çıkış yapsan aslında yer belki.

plajda baretle dolasan muhendis

Fake yunan rezervasyonu seni kurtarır ardından bi yunan gir çık yaparsan daha vizelerde de sıkıntı yaşamazsın
Arıza olayı çıkabilir ama garantisi yok tabi

basond
1

mobil görünümden çık