Sevgili dostlar,
ülke çapında akademisyenlere topluca bir mail atılması söz konusu. Üniversitelerin websitelerindeki e mail adreslerini, tek tek alıp kopyala yapıştır yapmaktan ziyade, bu adresleri topluca bu sitelerden nasıl süzüp alabilirim ? excele ya da word e falan ? Var mı bir yolu ? yoksa tek tek uğraşacaz mı ? Teşekkürler şimdiden...



 

bu konuda kullanilen anahtar kelime "email crawler", "email harvesting". bu anahtar kelimleri kullanarak google aramasi yaparsaniz bircok kücük program bulabilirsiniz.

Bu konuda ben de program önerirdim ama bu tarz programlar güvenilir kaynaktan olmayabiliyor ve su programi kullanin demek istemiyorum. cünkü bu araclar illegal spam mailler icin ilk asama olarak kullaniliyor (sizin yapmak istediginiz de bir nevi spam mail göndermek aslinda) ve gelistiricileri pek güvenilir olmayabilir. O yüzden tavsiyem bu araclari indirip kuracaginiz bilgisayarda kritik bilgiler olmamasi, virüs bulassa da geri kurtarabileceginiz bilgisayarlar olmasidir.

Ayrica ülkedeki tüm akademisyenlere toplu mail attiginizda eger herhangi bir toplu mail aracisi kullanmiyorsaniz sizin de mailleriniz spam klasörüne düsecektir.

emrahday
1

mobil görünümden çık