Prosedürleri bilen bir arkadaştan yanıt bekliyorum. Teşekkürler

12 -13 bin mi!!! Biz profil ihraç ediyorduk bu ülkelere ve 3 - 4 tonluk malzemeleri 2 -3 bin eur civarında gönderiyorduk. tabi firma büyük olduğu için uygun teklif veriyorlardı ancak yine de bu kadar büyük fark olması ilginç. diğer konuyla ilgili çok bilgim yok direkt mevzuata giriyor detaylı bir konu. Gümrük müşavirliklerinden danışmanlık alabiliriz en kötü ihtimalle.


ukraynalı nakliye firmaları ile de iletişime geçebilirsiniz. buraya mal getiren, ama sonrasında boş gitmek istemeyen araçlar biraz indirime gidebilir. fakat, yine de nakliye firmalarının fiyatları çok değişmiyor ne yazık ki.
kendinin taşıması ile alakalı bilgi sahibi değilim ne yazık ki. ama bu nakliyeci abiler bile yapıyorsa, hayli hayli yaparsın diye düşünüyorum :)


sayın hocam
öncelikle adrese teslim derken musterilere tek tek gidemez bu mal sanırım oyle demek istemediniz.
size tavsiyem fiyat alırken
en x boy x yukseklik kg
ustune mal konulur mu konulmaz mı
paketler ust uste konur mu
bunları yazıp, örn kiev depo teslim olarak fiyat almanız.
örn www.orionlojistik.com
buraya sorun.
orada alıcı firmanız gumruk islemlerini yapacak.
birden fazla firmaya gonderiyorsanız her alıcı icin ayrı paket ayrı beyanname acilacak


Abi simdi kavram kargasalarini giderelim.birincisi seninkisi ihracat degil bavul ticaretinin bir tik ustu.ikincisi karsindaki adamlar kargocu.eger karsinda normal transportcular olsa kilo basi 1.10-1.20 eurodan gidersin,parsiyel oluncada az ustu olur ama ukrayna,risya icin durum farkli.o kargocu senden mali alip oraya kapiya teslim ediyor ve sen hocbirseyle ugrasmiyorsun.gumruk vesaire hersey ona ait.
Kamyonet alip bu isi yapabilirmisin.evet yaparsin,ozellikle avrupada 3,5 ton alti araclarla speedy transport hizlica artiyor,yukselen yol ucretleri,dozvololar gibi sebeplerden .ukrayna icin nasil olur konusunda bilgilerim cok eski,gayriresmi proseduru oldukca fazla olan bir islem olur sadece.


Arkadaşlar öncelikle hepinize tek tek teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
duptıs arkadaşımızın söylemine gelmek istiyorum. Evet başta büyük bir sermaye olmayacak ama kar marjı tüm masrafları çıkardıktan sonra %60 diye düşündüm . Git gel çoğaldıkça bavulun iki tık üstünü de aşmayı hedefliyorum
kingcyrax arkadaşımıza yanıtım da : ben orda kendime depo sağlayacağım yani Türkiye'den gelecek olan araç benim orda oluşturacağım depoda yer alacaklar ben minivan bir araçla müşterilere ulaştıracağım.


Arkadasim hayirli olsun.kotu bir anlamda bundan bahsetmedim,nakliyenin iceriginin anlasilmasi adina soyledim.yuksekliginin sebebi butun islemleri kargocunun yapmasi anlaminda.umariz bir gun kendi tirinida yaparsin,hayirli olsun.


Teşekkürler duptıs dostum.
Buradan girişim yapmak isteyen arkadaşlara duyurulur. Kilosu 2$ a bir kaç yer buldum. Faturalı faturasız fark etmeden yollayabiliyorsunuz. Ödemeyi karşı taraf kargoyu aldığında yapıyorsunuz. Hatta güvence olsun diye 5-10 kilo gönderim de yapabiliyorsunuz. Benim gittiğim yerdeki kargocuları tüm laleli tanıyor ve de adamlar hayvan paralar dönderiyorlar. Ben gittiğimde bir sevkiyattan adamlar 16bin usd kazanmışlar yani sizin yollayacağınız mal onlar için çerez gibi kalır bilginize. Daha kapsamlı bilgi isteyen olursa mail atın bilgilendireyim
fatihyildirims@yandex.com
