çocuğumun mimar olmasını istiyorum. henüz çocuğum yok ama mesleği hazır dfsdfs,,mimarlık bana her zaman hem yaratıcı yönünü kullanabilen hem de para kazanabilen bir meslek olarak gelmiştir. ben sanat tarihçisiyim. yani kısmen mimarlık tarihi okudum denebilir, sanırım mimarlığı biraz d aişin içinde olduğum için çok seviyorum., böyle autocadler, projeler, 3dmaxler ve daha bir sürü program. tabi ki işin zorlukları çilesi vs var ama hangi işin çilesi yok ki,

sorum şu: çocuklara mimarlık mesleğini ufaktan sevdirebilmek için ne yapmak gerekir?


 

Roma gibi mimari olarak aşmış şehirlere götürebilirsiniz. Çocuk o yapıları görünce heyecanlanabilir. Bir de çocuğunuzu sakın ola ki bir proje olarak görmeyin. Bu hayatta ona en büyük kötülüğü siz yaparsınız.

dissendium

Bol bol lego alırsınız küçük yaştan itibaren etkili olabilir

nickimin hakkini veremedim

cocuga "sakın mimar olma" demelisin.

supermatik

doğmamış çocuğa don biçmeyi geçip doğmamış çocuğa meslek seçmişsin bravo. Bence çocuğun olursa onu senin içinde kalan ukteleri dolduracak bir "küçük sen" olarak görme. Sen dünyaya getiriyosun ama hayat onun hayatı, sen mimarlığı seveceksin diye o da sevecek değil. Bi de bırak çocuk doğsun, büyüsün, yetenekleri, neyi sevip sevmediği biraz ortaya çıksın senin onu yönlendirmek için önünde çok uzuuun yıllar olacak. Belki çocuğun kendi yeteneklerine ve zekasına göre yönlendirildiğinde çok başarılı bir doktor, balerin, müzisyen, oyuncu, avukat vs olacak. belki de sen ne yaparsan yap bi halta kafası basmayacak özel üniversitede burssuz turizm okuyacak. Ben bunu söylemeye geldim, yani şimdiden çocuğumu mimar yapıcam diye kafada kurup boş hayallere girme. Her şey çocuğun kendisinde bitiyor.

ambrosia

arkadaşlar, ben de zaten çocuğuma zorla bir şey olduracak değilim, farkederseniz, sevdirmeye çalışmaktan bahsediyorum, sevmezse zaten olmaz. ayyy herkes ne kadar da hassas.

füt

3 boyutlu geometrik sekiller, oyun kupleri, puzzlelar, resim yapmak, renkleri ustune basina bulastirmak, camurla oynatmak, eline kalem verip yeri gogu bol bol cizmesini saglamak...
yani ufkunu gelistirmek ve serbetce sanatsal faaliyetler yapmasini saglamak...

nax
1

mobil görünümden çık