[q]
(9) 

suriyeli cocuk okutmak

kimse #1103511
arkadaslar bildiginiz üzere ülkemizde agir islerde calistirilan cok sayida suriyeli cocuk var.
ben istiyorum ki bunlardan birisinin okumasini saglayayim aylik belli bir miktarda yardim da bulunayim, aileleri de cok fakir oldugundan okula göndermiyorlar cocuklari.
yurtdisinda oldugum icin ben ilgilenemiyorum yakindan ne yazik ki. konuyu actigim birkac kisi de ilgisiz kaldi.

bunla alakali dernekler var ama bu derneklere hali hazirda ulasabilmis cocuklar zaten okula vs gidiyordur.

demek istedigim o ki topluca sikayet ediyoruz ilerde it kopuk olacak bu insanlar diye. bunun önüne gecmek icin ben kendi üstüme düseni yapmak istedim.

sizce nasil bir yol izleyeyim?

 

Spi var. Bence yine de guvenilir dernek araciligiyla yapin, cunkunkontrolu olmus olur. Diger turlu parayi alip, cocugu yine okula gondermeyebilirler. Dernegin ne kadar cok butcesi olursa o kadar cok cocuga ulasabilecek.

edit: www.smallprojectsistanbul.org

red g

Dernegin buldugu cocuk zaten okula gidiyo demek yanlis cunku dernek para oldukca cocuk buluyor.

beriberi

neden bir turk cocuk degil? ayni durumda olan hatta o suriyelilerin yararlandigi haklardan bile yararlanamayan fakir turk aileler var. neden onlarin okumaya calisan cocuklarini dusunmediniz? suriyeli cocuk okutmak bence mantikli degil, zira geri gidebilir ulkesine.. diyelim ki kaldi, bir turk cocugu kadar turkiyeye kalben bagli olacagini da sanmiyorum. bence turk bir cocuk okutmak bu ulkeye daha cok yarar saglar..

wagner love

wagner love +1

glamdr1ng

Wagner +2

chiper

Wagner+1

limoncello

wagner +1

aslmtn

hali hazirda sistemin icinde bulunan bir cocuk, ailesi fakir de olsa cevrenin destegiyle egitime ulasabilir diye düsündüm.

yanlis düsünüyorsam düzeltin, uzun yillardir Türkiye'de degilim. Memleketim olan kücük bir anadolu sehrinde bile, cok fakir mahallelerdeki cocuklarin hepsi okula giderdi. istanbul gibi yerlerde elbet vardir ama ben cocuk isci olayinin -kendi memleketimde- suriyelilerle birlikte patladigini duydum/gördüm.

o sebeple suriyeli demistim.

kimse

önce wagner love +1

Sonra, suriyeli bir çocuk okutmak belki vefalı bir kişiliği varsa ileride seni daha çok mutlu edebilir ama günümüzde hali hazırda acımasız kapitalist sistemin ezip suyunu çıkarttığı türk toplumunun suriyelilerden daha fazla yardıma ihtiyacı var. Savaş nedeniyle ülkesini terk eden bir toplum başka ülkelere sığınabilir ya da mevcutta bulunduğu ülkenin sosyal yardımlarından faydalanabilir ama kendi insanlarımız için durum böyle değil, mesela bir türk çocuğu gidip kendi devletine ben okumak istiyorum beni okutun diyemiyor bu yüzden türk okutmak her açıdan daha mantıklı. Belli ki bir iyilik yapmak istiyorsun ama kanımca seçimin yanlış.

solo
1

mobil görünümden çık