Kardesim meslek konusunda hep kararsiz kaldi hep puanim gelsin ona gore tercih yaparim dedi.ama kafasinda hic net birsey olusturmadi.ailem dis hekimligi,fizik tedavi oku is imkani rahat dedi akli ona kaydı.baskasi öğretmen ol rahat dedi akli ona kaydi.ben mühendisliği tavsiye ettim akli ona kaydi.

Simdi puani tipa,dis hekimligine yetmiyor.mühendislik uzerine araştırıyor ama cok korkuyor. Kendini sürekli gelistirme zorlugu,dil ogrenme zorlugu,derslerin zorlugu, is bulamazsam korkuları var hep aklinda. Kendisi bikti artik calismaktan bu yuzden bir sene daha beklerse puanini dusurur tanıyorum onu.

Ozellikle dokuz eylul makinaya ikna olmaya çalışıyor.

Ona muhendislikle ilgili, ozellikle makina ile ilgili yardimci olur musunuz ? Ne is yapar,dersler nasildir,is imkani nasildir,neyini sever neyini sevmez ?

Ya da baska tavsiye edebileceginiz bölümler,fikirler var mi

 

fizik tedavi iş olanakları açısından mühendislikten daha iyi. en kötü ihtimal bir rehabilitasyon merkezine girer çalışır, maaşları da iyi oluyor ve çok sayıda rehabilitasyon merkezi var.

çevremde ne kadar mühendislik okuyan varsa şimdi farklı işler yapıyorlar.

ıch will

Muhendislik okursa is sıkıntisi mi yasar diyorsun

oysabenseningozlerinsizedemembilirsin

acikcasi iyi bir universitede iyi bir muhendislik bolumu okuyan bir insanin issiz kalacagini dusunmuyorum. ayni sekilde orta duzey bir universitede muhendislik okuyup, kendini gelistiren, dil ogrenen birinin de issiz kalacagini sanmiyorum. burda is kardesinizde bitiyor yani. kendini gelistirmek, dil ogrenmek muhendislik okumasa bile yapmasi gereken bir sey bana kalirsa. en basiti internette meslekle ilgili ufak bir arastirma yapmaniz gerekse bile dilin onemini kavriyorsunuz. konuyla ilgili turkce sayfalar, aciklamalar yetersiz kalirken yabanci dilde bir arastirmada (ozellikle ingilizcede) sonuc derya deniz. bence aklina oncelikle hangi meslegi okursa okusun yerinde saymamasi icin kendini gelistirmesinin onemini iyice yazsin.

ilerde yurtdisina cikmayi dusunurse de muhendislik avantaj saglayacaktir zira tip bolumlerinin denklikleri biraz daha zor aliniyor.

fizik tedavi bilgim yok ama ben olsam muhendislik secerdim sanirim.

not: benim meslegim tamamen farkli bir alanda. sadece kendi dusuncelerimi belirttim. uzman degilim.

fraise

Merhaba kardeşiniz için hayırlısı olur umarım.
Özel sektörde çalışmış bir mühendis olarak benim tavsiyem eğer Türkiye'de çalışmayı düşünüyorsa yazmasın. Ama yok üniversite bitince yurtdışında çalışmak istiyorum diyorsa yanilmiyorsam dokuz eylül müdek denkliği olan bir okul olduğundan mezun olur olmaz 18 aylık yeni mezun vizesiyle avustralyada çalışma hakkı kazanabiliyor.

Bunun dışında ne yazık ki mezun olunca çoğu mühendis gibi çok düşük meblaglarla çalıştırılmak istenecek. Üstelik bu firmaların çoğu da komik olacak ki, insanın canıni oldukça sıkan bir düzen hakim. Cogunlukla Tek tatil günu pazar olacak, belki kardeşimizden daha düşük seviyedeki insanlar tarafından mobbinge uğrayacak. Üstelik kurumsal firmaların da ne gerçekte ne kadar kurumsal olduğu bellidir. 3-5 firma dışında.

Hazirlanabilecek gayreti varsa 1 yıl daha çalışsın ftr gibi hem iş imkanı hem çalışma şartları daha rahat olan bir bölüm seçsin.
Tabii tercih sizin. Basarilar dilerim kardeşinize de...

mandy moore

*kobi olacakti. Kusura bakmayın mobilden editleyemedim.

mandy moore

//
Kendini sürekli gelistirme zorlugu,dil ogrenme zorlugu,derslerin zorlugu, is bulamazsam korkuları var hep aklinda.
//

abi ne biçim kardeşin var, insan kendini geliştirmekten erinir mi ya?

nasıl olacakmış? böyle... sihirli bi bölüme girecek, 4-5 yıl boyunca zor olmayan dersleri okuyup mezun olacak ve ömrünün sonuna kadar hiç kendini geliştirmeden rahat rahat yaşayacağı iş imkanlarına ulaşacak öyle mi?

azizakin
1

mobil görünümden çık