Kardeşime tercih yapacağız da bu iki bölümden hangisi daha cazip?




 

İkisi de değil. Ama tarihin ataması sanat tarihine göre Bi tık daha az zor.

Ama tekrar ediyorum ikisi de değil.

mutlusismankedi2015

sanat tarihinin atamasının tarihten daha fazla olduğunu iddia eden arkadaş aşırı yanılıyor.

sanat tarihi öğretmenliği filan diye bir şey dahi yok. tarih okursa en azından formasyon filan alır kurtarır. üniversiteler sanat tarihi bölümüne formasyon kontenjanı ayırmıyor bile millet imza toplayarak yapıyor bu işleri. demem o ki sanat tarihi ile ilgili bir ilgisi yok ise çocuğu tarihçi yapın. 1-öğretmenlik şansı olur 2-özel ders filan verebilir belki 3- zibilyon tarih bölümü var üniversitelerde akademik şansı bir tık daha fazla olur.

bu arada söylediklerimi sen çok ciddiye al bak. ben hakkaten çok içinden, taaa derinlerden konuşuyorum sana. daha fazla bilgi için yeşillendiriniz...

kam davulu

Tarih mezunu biri olarak söylüyorum, okumasın. Atama yok bir kere. Özellerde iş bulabilir mi, bulur ama o da çok zor. Okuduğu bölüm dışında iş yapması olası ki çevremde çok var öyle.

İlla okumak istiyorsa, tarihe ilgisi varsa seneye açıköğretimden okusun.

l ikta

@kam davulu
Dikkatli oku lütfen yukarıda yazdığımı :)

mutlusismankedi2015

kam davulu +1
tarih ataması sanat tarihinden bir tık zorsa kapatalım dükkanı. neredeyse her üni'de tarih bölümü var. sanat tarihi okusa tek şansı kültür bakanlığı sanırım o da kadro açarsa.
eğer olay para eden bölümse, sosyal hizmetler olur, 2 yıllıklardan adalet myö olur. ille tarihi bir şeyler yapacaksa restorasyon konservasyon okusun.

cekilmis gayfe

kişiye bağlı tarih öğretmenliği terk ve sanat bölümü okumuş biri olarak daha çok para kazanıyorum atanmak için bi tarafımı yırtmadım.
eğer girişkense sanat tarihi mezunu olup galerilerde çalısabilir. müzelerde çalışabilir. daha yeni 100tane memur alındı. pek çok şey yapabilir, kültür alanında çalışmak istiyorsa... ama diğer türlü iki bölüm de tırt. sanat karşı ilgisi hiç yoksa, 5 tane ressam ya da heykeltras sayamıyorsa gelmese daha iyi. çünkü benim hep ilgim vardı bu konulara. o yüzden bir şey oldu olduysa eğer.

fasulyek

sanat tarihi+1

jimjim

Arkadaş hiçbirinizin mi okuması yok? Gözünüzle okuyun şurayı ya.
"İkisi de değil. Ama tarihin ataması sanat tarihine göre Bi tık daha AZ zor." demişim.
Okuduğumuzu anlayalım.

mutlusismankedi2015
1

mobil görünümden çık