Kız kardeşim (25) ilk defa bir ile başlayacak, kurumsal bir tekstil firmasında. İşlemleri yapıldı yarın başlayacak. 2 ay deneme süresi varmış.

Bugün kendisini işe alan kişi (IK direktoru (50~) ki amiri olacak, ayni departmanda calisacak - uzaktan referans ile girdi işe bu arada), kız kardeşim çıkarken kendisine şunları söylemiş:

Kız kardeşim dudaklarını ısırıyor adamla konuşurken tik olarak;

1)

ik: aa ama x'cim benim karşımda böyle hareketlere izin vermem ben
kk: aa çok afedersiniz bilmiyordum saygısızlık olduğunu, yapmam bir daha kesinlikle
ik: yok yok, saygısızlıktan değil, ben çok iyi biliyorum neden yapmaman gerektiğini

hemen sonrasında gelişen diyalog:

2)

ik: ne ile donuyorsun eve?
kk: taksi ile donecegim
ik: aa ben seni boyle taksilerle dondurtmem ama eve.

***

şimdi burada boyle yalın anlatınca bir iki kişi çıkıp da ne var bunda diyebilir. işte ne varı yok, hal hareket ve tavırlarından sarktığı açık ve netmiş, şok halde anlattı bana telefonda kız.

bu adam daha iş başlamadan bu şekil bir tavır almış. kardeşim de tecrübesiz olduğundan nasıl davranacağını bilememiş, bakakalmış.

bu belli ki böyle devam edecek.

soru:

nasıl bir tavır alınmalı? haklar neler? nasıl davranmalı kardeşim?

(2 ay deneme süresi var)

***

ek: ayrıca mulakat aşamasında da "sevgilin, erkek arkadaşın var mı?" diye sormuş. "bak evlenip de gitmeni istemem sonradan" demiş. bunu ek olarak belirtiyim, normal de denebilir.

 

Iş dışında merhaba bile demesin, kesinlikle muhatap olmasın. Konuşurken göz göze bile gelmesin. Yoksaysin. O herif şimdi aklınca "Bundan iş çıkar." diye düşünüyordur. Kizkardesin bu adamı ısrarla görmezden gelir, gerektiğinde tersler, olumlu sinyal sayabilecegi tepkiler vermezse usanip asilmayi bırakacaktır.

damdanakan

oo adam bildiğin kart zampara. kardeşin bi gözdağı versin yoksa cesaret aldıkça dozajı arttırır.

cekilmis gayfe

Adam zambara kiz da tik mik evrensel olan bir hareket yapmis. Ben sikayet edilsem, konusurken dudak isiriyordu der hatta ustune de eklerim. Bir de kamera kaydi bulup hakime gosterip kiz aleyhine bile giderim.

Ilk kural firsat verme. Bu etek giymek gibi bir sey degil yanlis anlamayin. Giydi hak etti demiyorum.

Mulakattaki soru da cok anormal degil.

Nasil tavir alacagi da arkadaslar gibi dusunuyorum. Dudak isirmadan mesafeli profesyonel iliskisini korusun.

bir ileti paylastim

Haha zambara yazmisim. Mobil kusurlari. Duzenleyemedim. Yonetime selam.

bir ileti paylastim

Ben böyle durumlar için "Dövelim" teklifiyle geliyorum.

angelus

@cekilmis gayfe +1

kalemdefter

Bölmüş dudak isirdiysa, stres yapınca 8 yaşındaki kızım da ısırıyor, erotik gönderme mi yapıyor diyeceğiz her dudak ısıran için yaa. Terbiyesiz herif, çok sinirlendim ben. Yanlış anlaşılma filan yok, kizkardesin haklı herif direkt cinsel tacize bulunmuş. Evet cinsel imalar da taciz kapsamina girer. Kizkardesin açık ve net olacak, Adam imada bulunursa ne demek istediğini açık açık sorup üstüne gidecek. Görmezlikten gelirse adam cesaret bulur kendinde.

old possum

Offf mobildeyim nooolmus yazacaktım bölmüş ciknis

old possum

kardesin 25 yasinda, bu tur seylerle artik daha sik karsilasacaktir. bence, acik acik tepkisini koysun "bu imalarinizla ne demek istiyorsunuz? bir kadin olarak bunlardan rahatsiz oldugumu simdiden soyleyeyim" gibilerinden rahatsizligini, hem ucu acik sekilde, hem de anlasilir bir sekilde ifade edebilsin. yani "beni taciz mi ediyorsunuz?" demesin de "bu imalariniz ne anlama geliyor ve rahatsiz oluyorum" desin.

scars dont fade

adam böyle laflar dediğinde duymamazlıktan gelmesin saf bellerler. adam böyle şeyler dediğinde üstüne gitsin kesinlikle.

scars dont fade ve old possum +1 yani.

pompeininkulleri
1

mobil görünümden çık