[q]
(5) 

Bi ikinci dalga olur mu?

msb #1100509
İntihar gibi bir darbe girisimiydi.

Her sey o kadar sacma ki. Sanki ikinci dalganin oncusu gibi..

Ne diyorsunuz?

 

Bu ulkede her an her sey olur sasirmam.

rayde

kim yapacak ya herkesi toparladılar işte, olmaz bir şey.

pamuk helvalar cebe

Yapacak guc kalmadi. Otokrasi arttikca alttan alta birseyler kaynar. Fakat bu yillar alir. Simdi son cibanlari da ezecekler. Ulke bombok bir hale gelmeye hizlica devam edecek. Bir gun bu bok cukuru halden birileri sikilacak. La yeter falan deyip, darbe o zaman olacak. Fakat bunun icin 30 sene falan lazim. Tyyp yerine oglunu falan birakirsa eger darbeyi o yer. Bu adam olmedigi muddetce de bu duzen boyle devam eder.

2006

birincisini yapacak güç yoktu ki. sadece emir komuta zinciri sebebiyle neden gittiğini ve gittiği yerde ne yaptığını bilmeyen 20 yaşında gençlerle neyin darbesini yapıyorsun? bir ikinci grup çıkmaz. en fazla birkaç terör eylemi döner. o da pek olası değil.

nawar

olur mu onu bilmiyorum ama "yapılanları gördükten sonra teşebbüs edemezler" düşüncesine katılmıyorum. ben şu an sıradan vatandaş olarak sokağa çıkıp bu akit sürüsüne dalacak cesarete sahip değilim ama asker olsaydım ve "çocuklar darbe yapıyoz koşun" deseler "yoh gomutanım bizim arkadaşları dövmüşler :((" demezdim. en başta darbe yapılsa istemezdim ama dün olanları gördükten sonra, akitlere su veren itfaiyenin hortumunu skeyim derim. bence asıl dün "darbe olmasın" diyenler bugün ikinci bir dalgayı isteyecek.

ha olur mu? bence olmaz. ben zaten dünkü olaya bile şaşırdım. ister feyk ister zayıf bir girişim olsun, her şekilde yaşananlar fazlasıyla absürttü. bir ikincisinin gerçekleşme ihtimali düşük geliyor bana.

der meister
1

mobil görünümden çık