Türkiye ve Bulgaristan vatandaşlığı olan birisi ile evlendiğimizde (çifte vatantaş), Türkiye'de yaşayarak Bulgaristan vatandaşlığını da alabilme imkanımız var mıdır?




 

'Sta' ya sor bu soruyu

thewizardofearthsea

yok olmuyor.

kalanlarin savasi

evet oluyor. ama önce oturum izni alıyorsun. o oturma izniyle senede 1 kere girmen gerekiyor ve o izinle schengen bölgesinde yanında eşin varsa vizesiz gezebiliriyorsun. eğer çocuğunuz varsa ve oturma iznini her sene yenilerseniz 6 senede çocuk yoksa 8 senede vatandaşlığı alabiliyorsun.

sta

adam türkiye'de yaşayarak demiş. ne demek istediğini bal gibi anlamışsın hala oluyor diyorsun.

@cek evlenilen çifte vatandaşın illa ki bulgaristan'da bir adresi olması gerekiyor. oturma iznini de 3 ay'da verebilirler 1 senede . ayrıca oturum izninin 5 sene devam etmesi yeterlidir vatandaşlık için. yani türkiye'de doğmuş büyümüş babasından dolayı çift pasaportlu biriyle evlenmek kolay kolay vatandaş yapmıyor.

kalanlarin savasi

kardeşim hasta mısın? net konuşmuşum dimi? tr'de oturarak oluyor demişim. drmek ki yapmışım ki oluyor. bulgaristan diğer avrupa birliği ülkeleri gibi orda oturmayı şart koşmuyor. evet orda bir adres gösteriyorsun ama kiracı olarak gösteriyorsun illa oturmana gerek yok. sadece oturmayı yenilerken girmen yeterli. evli olunca da 1 senelik oturma izni veriyor.

sta

sahta belge değil baya baya kiracı belgesi düzenliyorsun ama oturmak ZORUNDA DEĞİLSİN. hangi kısmını anlamadın? sen burda bir ev kiraladığın zaman başka evde kalamıyor musun? zaten pasaportunda ülkeye giriş çıkışların gözüküyor. sahte belge olsa orda arıza çıkar. resmi iş yaptık biz oldu. fikir sahibi olmadan insanları yanıltma.

sta
1

mobil görünümden çık