Uzun süre oldu samimi bir arkadaşın borç alalı ama şimdi istesem sanki paraya çok önem veriyormuşum gibi görünmekten korkuyorum, zaten öyle bir algı var arkadaşlar arasında.

Aslında bu borca çok ihtiyacım yok ama borç borçtur, kafam rahat etmiyor, bu iş kapanmadan, birinden borç aldığımda da aynı durum söz konusu o borç sürekli rahatsız eder beni.


 

insanların algısı önemli değil. başkasının parası hakkında muhabbet etmeyi seven dolu.
borç neden verildi ve şu an ihtiyacın var mı? buna göre uygun dille istersin.

rayde

git iste. bunun utanması çekinmesi yada para gözlülükle ilgisi yok. uzun süre olmuş zaten. para borcunu ödese bile sana özür borcu var. sen onu düşündün verdin, ise o da seni düşünüp ödeyecek. gerçekten de insanların ne oldukları böyle borç , alış veriş, para vs. gibi kritik konularda belli oluyor. ben de doğrusu çok tersim bu konularda.

1adam

Yalan bir bahane uydurup ' mecbur olmasam istemezdim, anlıyorsun değil mi' falan de ama samimi ol.

yuvarlanantencereninkapagi

borcu odemeyen adam utanmiyor, isteyen mi utanacak? bir insan borcunu odeyemiyorsa durumu izah eder.

borcunu iste, bir daha da borc verme o herife. uygun bir dil kullanmana falan da gerek yok. borcun ustune yatan adam hakkinda kotu dusunse ne olacak...

feedback

ben de isteyemezdim. ama normal bir borç değildi. gerçi tutar farketmez ödemek lazım eline geçtiği an ama sallanmadığımı hissettim. ben de yazdım direkt iban yolladım buraya atabilirsin dedim. böyle bir şey yapabilirsin.
yalnız insanlar ne rahat ya ben rahat uyuyamıyorum birinden 5 tl bile alıp vermediysem geri.

tiredpanda
1

mobil görünümden çık