1100-1200 tl bütçem var. yeterince iyi oyun oynanabilirliğe sahip bir kasa toplamak istiyorum (bu bütçeyle ne kadar iyi olursa o kadar iyi olmalı)eski sistemden kalma bir dvd sürücüm var, yeniden almayacağım. sadece kasa ve bileşenleri için konuyla ilgili ve bilgili arkadaşların önerilerini bekliyorum.
bir kaç gündür piyasa araştırması yapıyorum ve ilk tercihim olan intel işlemcinin mutlak üstünlüğü fikrinden kendimi kurtardığımı söyleyebilirim.AMD işlemciye kalitesini teslim ediyorum. bütçenin i7 lerelere izin vermeyeceğinin farkındalığı ile AMDlere yönelmiş bulunmaktayım. ancak intel de seçeneklerim dahilinde her zaman için.
ben şöyle bir sistem topladım kendimce :
AMD Phenom II X4 925 AM3 2.8 GHz, 8 MB, BOX İşlemci
SAPPHIRE PC-AM3RS790G AMD 790GX+SB750 DDR3 1333MHz (ATI HD3300 VGA) SOKET AM3 ANAKART
PALIT NVIDIA 9800GT GREEN 1GB 256BIT GDDR3
Western Digital 500GB 32MB 7200rpm
COOLER MASTER RC-339 420W Kasa
kingston 2X2 gb ddr3 1333mhz
1150 tl
şimdi bu sistemde bilgisayar öğretmeni bir arkadaşım SAPPHIRE PC-AM3RS790G AMD 790GX+SB750 DDR3 1333MHz ten emin olmadığını söyledi..

bunun için yorumlarınız nelerdir

son soru : 420W lık kasa bu sistemi taşır mı ?

şimdiden teşekkürler.

 

oyun içim sistem kuracaksan işin zor. çünkü artık oyun bilgisayarları en hayvani konfigürasyonları isteyen bilgisayarlar oldu. öncelikle 4 gb ram alt sınır. görüntü kartını da ne kadar yüksek alırsan o kadar iyi. amd işlemci için soğutmayı kuvvetli tutman lazım, çünkü çok çabuk ızgara oluyorlar.
bu sistem için hard disk yetersiz kalıyor. bir de kasayı kaliteli (çin malı olsa da markalı bir kasa alırsan çok daha iyi olur) ve 500W alırsan daha iyi olur.

felagund

evet haklısın o konuda. bir kaç günlük araştırma ile dahi "oyun bilgisayarı" için ayrılacak meblağın benim bütçemi aştığını görebildim. ama oyun bilgisayarı derken eksteme bir oyun bilgisayarından bahsetmiyorum.ama diablo III oynayabilmem lazım :)

aslında işin içinden çıkamadığım için buradan biraz yardım almak istedim, sistem önerileri bekliyorum. o kadar çok seçenek var ki, karar veremedim 1200 liralık parayla dahi. ekran kartlarını kağıt üzerinde karşılaştırabilmek için kıstaslar nelerdir mesela.ben bu güne kadar bit hesabı yapıyordum, ancak birbirini neredeyse ikiye katlayan ama bit hesabına da uymayan kartlar var.örneğin VTX3D - 1GB (179.00 USD + KDV)ve PALIT NVIDIA 9800GT GREEN 1GB 256BIT (120.00 USD + KDV). iki kartı kağıt üzerindeki verilerden karşılaştırıyorum ve çekirdek ve bellek hızında RADEON HD5770 diğerini tokatlıyor. bu iki karttan hangisi daha işlevseldir diye bir soru sorabilirmiyim ?

juanolujuan

2. el ekran kartlarına yönel hocam daha mantıklı olur. ram 3 gb alsan da olur o kadar kasmaya gerek yok zaten işlemciler 200-300 tl bimeks e bakmanı öneririm parçaları ordan topla çok ucuza geldiği günler oluyor.

vurursa gol olur

alelade psusuz bir kasa al. psuyu harici olarak kaliteli bir marka al.

enter saltman benim

arkadaşlar somut önerilere ihtiyacım var. genel olarak ne yapabileceğimi biliyorum.(dandik kasa / yeterli harici güç kaynağı gibi) somutlaşmış elle tutulur bir şeyler rica ediyorum sizden, "sistem önerilerinden" kastım bu: şu şu bileşenleri öneriyorum şeklinde.
değilse de canınız sağolsun :)

juanolujuan

Bikere o psu yetmez.600 watt al ilerde ekran kartini degistirmek istediginde yeniden psu da değiştirmeyesin.
ramleri tercihe göre 3 gb da alabilirsin cok da fark yapicagini dusunmuyorum.
Bu fiyata cok iyi bilgisayar.İstedigin her oyunu yuksek kalitede oynarsin.
Sarphire bende pek duymadim ram konusunda.Bi araştir derim ben

jay jay

Sarphire ram ? SAPPHIRE PC-AM3RS790G AMD 790GX anakartım olacak. ram olarak kingston düşünüyorum.
psu tavsiyeni dikkate alacağım.

juanolujuan
1

mobil görünümden çık