Merhaba ekşiduyuru ailesi, bir sorum olacaktı.

Benim bir yakınım ehliyet sınavına girdi geçenlerde. Sarıdan kırmızıya dönerken acele etmiş basayım da geçeyim diye, kırmızıda geçmiş diye bırakmışlar sınavdan. Şimdi adına 170 TL para cezası gelmiş, bu durum normal mi? çünkü adamın ehliyeti yok bir şeyi yok nasıl ceza yazılabiliyor anlamadım. bu konuda bilgili olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim, teşekkürler.


 

ceza yemek için ehliyete gerek yok ki. kurallar da cezalar da belli, kuralı ihlal eden cezayı yer. hatta ehliyetsiz kullanmanın ayrıca da bir cezası var ama direksiyon sınavı için geçerli değildir muhtemelen..

nrmnm

@sivrisinek hakli. Her adaya k belgesi duzenlenir. Ehliyet yerine geçer. 15 gun icinde oderse indirimli oder. Iyi ders olmuş.

kalanlarin savasi
1

mobil görünümden çık